Bilgi yarışmasından 30 bin lira kazanan

Bilgi yarışmasından 30 bin lira kazanan pazarcı kadına kitap hediyesi -Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, bir televizyon kanalındaki yarışmada performansı ile göz dolduran pazarcı kadına, MEBin 100 Temel Eser serisinden 60 kitap hediye etti


BALIKESİR (A.A) - Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, bir televizyon kanalında yayınlanan bilgi yarışmasından 30 bin lira para ödülü kazanan pazarcı Ümmüye Gürbüze, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) 100 Temel Eser serisinden 60 kitap hediye etti.
     Erdek Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kaygısız, eşi Hatice Kaygısız ile Hamamlı köyünde oturan Ümmü Gürbüzü evinde ziyaret etti, yarışma hakkında konuştu.
     Başvuru yaptıktan sonra 6 sınav ve mülakattan geçerek ATV televizyonundaki Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılmaya hak kazandığını belirten Gürbüz, programa yerel kıyafetiyle katıldığını hatırlattı.
     Daha iyi performansla ilerleyebileceği yarışmada heyecanına yenik düştüğünü dile getiren Gürbüz, şunları kaydetti:
     Yarışmanın heyecanından bildiğim soruda tüm jokerlerimi kullandım. Sağlık olsun. Kısmet buraya kadarmış. Yarışma salonundaki seyircinin ayağa kalkarak beni alkışlamasından ve Kenan Işıkın yarışma sırasında duygulanarak ağlamasından çok utandım. Yarışmak, o heyecanı yaşamak çok güzeldi. Dualarıyla bana destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum.
     Kaygısız ise Ümmüye Gürbüzü medeni cesaretinden dolayı kutlayarak, Soruları son derece hızlı ve soğukkanlılıkla cevapladı. Son soruya kadar gitmesini televizyon başında seyrederken çok istedik. Güzel yarıştı. Kendisi yarışırken aynı zamanda Erdek ilçemizin tanıtımına da katkıda bulundu. Kendisi çok kitap okuduğundan dolayı bugün hem ziyaret hem de kitap hediye etmek için buradayız.
     Gürbüze, Milli Eğitim Bakanlığının 100 Temel Eser serisinden 60 kitap hediye ettiklerini belirten Kaygısız, şöyle devam etti:
     Ümmüye Hanımın kitapları çok, kitaplığı yoktu. Yarışmada da kitaplığının olmadığını söylemişti. Bu eksikliği de Bandırmada kurulu bir alışveriş merkezi giderdi, kitaplık hediye etti. Ümmüye hanım, bizleri çok güzel misafir etti. Kendisine teşekkür ediyor, yaşamında başarılarının devam etmesini diliyoruz.
     Öte yandan, Ümmüye Gürbüzün, yarışmanın ardından birçok televizyon programından arandığı ancak hiçbirinin görüşme talebini kabul etmediği belirtildi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bilgi yarışmasından 30 bin lira kazanan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER