Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: -Bugün, Türkiyenin 153 milyar dolarlık ihracatının yüzde 95i sanayi ürünlerinden oluşmaktadır. Türkiye, artık, bir sanayi ülkesidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bugün, Türkiyenin 153 milyar dolarlık ihracatının yüzde 95i sanayi ürünlerinden oluşmaktadır. Türkiye, artık, bir sanayi ülkesidir dedi.
     Ergün, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine kurulan LAVA Metal Döküm Sanayinin açılış törenine kendi kullandığı, Hisarlar Grup tarafından üretilen yerli arazi aracı TURKAR ile geldi.
     Daha sonra Ergün, açılış töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 30 milyon lira değerindeki yatırımın Türkiye ekonomisi için hayırlı olmasını diledi.
     Eskişehirin ve bütün şehirlerin böyle nitelikli yatırımlarla büyüyüp geliştiğine tanık olmasının, yorgunluğunu üzerinden aldığını ifade eden Ergün, şöyle konuştu:
     Bütün ekonomi politikalarını fazladan bir fabrika daha açılsın, bir tesis daha kurulsun, bir kardeşimiz daha istihdam edilsin, biraz daha ihracat yapalım, teknolojimiz biraz gelişsin diye uyguluyoruz. Bu nedenle Eskişehirde böyle bir istihdam oluşturan, ülkeden ihracat yapan bir yatırımın önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Arkadaşlarımızı bu yatırımlarından dolayı kutluyoruz. Eskişehirin bundan sonra nice yeni değerli ve nitelikli yatırımlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğine inanıyorum. Aferin diyoruz. Bu işin en kolay tarafı. Ancak marifet iltifata tabidir. İyi bir şey yapanın yanında olmak lazım.
    
     -Yapmamız gereken çok iş var-
    
     Ergün, Türkiye ekonomisinin son yıllarda çok önemli başarılar sergilediğini anlatarak, şöyle devam etti:
     Yakaladığımız güven ve istikrar ortamı, yatırım, üretim, istihdam, ihracat gibi alanlara ciddi manada yansıdı. Türkiye ekonomisi büyümeye, yatırımcıların ilgisi çekmeye devam ediyor. 2012 yılında ihracatımız 153 milyar dolara yaklaştı ve milli gelirimiz 800 milyar dolar seviyesine ulaştı. Ancak yapmamız gereken çok iş var. Bütün bunların farkındayız. Politikalarımızı reel kesimin, yatırımcıların ihtiyaçlarına uygun politikalar olarak uygulamaya devam ediyoruz. Eksik olanları o hale getiriyoruz. Bugün, Türkiyenin 153 milyar dolarlık ihracatının yüzde 95i sanayi ürünlerinden oluşmaktadır. Türkiye, artık bir sanayi ülkesidir. Bu ekonomi için çok doğru bir tercihtir. Ürettiğimiz ürünlerin ne yazık ki, yüzde 4-5i yüksek teknoloji ürünlerden oluşmaktadır. Büyük bir bölümü, orta teknoloji ürünlerden oluşuyor. Yüksek katma değerli ürünlerin oranını yüzde 20lere çıkartmalıyız. Nitelikli, kaliteli ve yüksek katma değerli yatırımları yoğun olarak teşvik ediyoruz.
     LAVA Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş da katma değerli ürünler üretmek adına bugüne kadar Türkiyeye Fransadan ithal edilen ve yüksek fiyatlara satılan döküm demir tencere, tava ve grill üretimini hedef aldıklarını bildirdi.
     LAVAnın ilk yılı olmasına rağmen 2012 yılında üretimin yüzde 40lık kısmını ihracat ile kapadıklarını vurgulayan Kesikbaş, Bugün KKTC, Rusya, Kore, Azerbaycan, Dubai, İran, Amerika, İtalya ve Almanya gibi 25 ülkede LAVA ürünleri mutfakları ve sofraları süslemeye başladı. Marka bilinirliği yurt dışındaki 100 yıllık firmalarla yarışır hale geldi dedi.
     Konuşmaların ardından Ergün, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Celalettin Kesikbaş ile beraberindekiler fabrikanın açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER