Bilişim Suçları Şubesi Komiser Yardımcısı Yüce:

Bilişim Suçları Şubesi Komiser Yardımcısı Yüce: -İnternet erişimi olan hiçbir bilgisayar tam güvenli değil


KAYSERİ (A.A) - Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi Komiser Yardımcısı Ahmet Yüce, İnternet erişimi olan hiçbir bilgisayar tam güvenli değil dedi.
     Kayseri Sanayi Odasının (KAYSO) Şubat ayı meclis toplantısına konuşmacı olarak katılan Yüce, bilişim suçları ve siber saldırılar ile ilgili meclis üyelerine bilgi verdi.
     Türkiyenin bilişim suçları ile mücadelede geç kaldığını belirten Yüce, şunları kaydetti:
     ABD hükümetinin, 2002 yılında sanal güvenlik harcamaları için ayırdığı kaynak 2,7 milyar dolar, 2003te ise bu oran 4,2 milyar dolar olarak belirlendi. Bu gün ise Amerikanın siber savaşlarda mücadele etmek için günlük 12 milyon dolar harcadığını düşündüğümüzde, geleceğin siber ordular üzerine kurulacağını tahmin etmek çok zor değil. İnternet erişimi olan hiçbir bilgisayar tam güvenli değil. Türkiyede yapılan bir araştırmada 500 bin tane bilgisayarın bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildiği biliniyor. Kayseride de bu tür suçlara sık rastlanıyor. Korsanlar uluslar arası bir organizasyona sahip. İnterneti güvenlik duvarı olmadan kullanmak evden çıkarken kapıyı açık bırakıp gitmeye benzer.
     Konusunda uzman ve deneyimli bilgi işlem personeli istihdam edilmesi ve tavsiyelerin dikkate alınması gerektiğini belirten Yüce, Bilgisayarlar üzerinde kullanıcıların yetkileri kısıtlanmalıdır. Özellikle program kurma, silme, sistem ayarlarını değiştirme gibi yetkiler sadece sistem yöneticilerine yani bilgi işlem sorumlularına verilmelidir. Bu şekilde kullanıcı hatalarının ve bilgisizliğinin sisteme vereceği zararların önüne geçilmiş olur şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Bilişim Suçları Şubesi Komiser Yardımcısı Yüce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER