Bingölde gençlere sertifika

Bingölde gençlere sertifika


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediyesi tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında finanse edilen Üniversiteli Gençler Gençlik Merkezinde Projesi sona erdi.
     Projenin sona ermesiyle nedeniyle Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde kapanış töreni düzenlendi. Proje bünyesinde açılan masa tenisi, satranç, bağlama, web tasarım, resim kursu ve yabancı dil kursunu başarıyla bitirenlere belgeleri verildi.
     Belediye Başkanı Serdar Atalay, törende, belediyenin rutin hizmetleri dışında, sosyal belediyecilik alanında da güzel işlere imza attığını, insan odaklı projelere devam edeceklerini kaydetti.
     SODES desteği ile Bingöl Küçük Sanayi Sitesi esnafına yönelik Sanayiciyim, Bilinçliyim adlı projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Atalay, Bu proje ile sanayi çalışanlarına okuma alışkanlığını kazandırdık. Bu projenin de çok büyük faydası oldu. Proje kapsamında bir mekan tutuldu ve orayı kütüphane yaptık. Sanayi esnafı, Gençlik Evi adını verdiğimiz bu kütüphaneden faydalandı. Gençlik Evine gelenler bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da kitap okuyorlar dedi.
     Atalay, Bingöldeki amatör spor kulüplerini desteklemek amacıyla hazırladıkları 1 milyon bütçeli projelerinin Fırat Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildiğini belirterek, şöyle devam etti:
     Şu anda onun ihalesi hazırlanıyor ve ilana çıkmak üzere. Amatör sporcularla ilgili bir sosyal tesis projesi. Onu da Gençlik Merkezimizin bahçesinde yapıyoruz. Projenin 1 milyon liraya yakın bir tutarı var. Projenin yüzde 70ini Kalkınma Ajansından hibe olarak alıyoruz. Geri kalanını da belediye olarak biz karşılıyoruz. Önümüze çıkan her fırsatta sosyal projeleri takip edip bundan Bingöl gençliğini ve Bingöl insanını faydalandırmaya çalışıyoruz. Bizim görevimiz sonuçta bu imkanları insanlarımıza sunmak ve bunun içinde takip yapmak.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingölde gençlere sertifika Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER