Bingölde üniversite sanayi işbirliği toplantısı

Bingölde üniversite sanayi işbirliği toplantısı


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Üniversitesinde üniversite sanayi işbirliği toplantısı yapıldı.
     Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda yapılan toplantıda konuşan Bingöl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mehmet Mesut İlhan, Bingölün son yıllarda atılımlarıyla göz doldurduğunu söyledi.
     Ülkede bilim, sanayi ve teknoloji alanında çaba gösteriyor olmasının heyecan verici olduğunu kaydeden İlhan, üniversitelerin bilgi birikiminin üretim sürecine katılmasına, ürünlerin daha kaliteli, ucuz ve rekabet edebilirliğinin daha uygun olarak üretilmesine katkı sağlanacağını bildirdi.
     Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kazım Yoldaş ise bilimsel ve teknolojik işbirliği alanındaki çalışmaların bir ülkenin gelişmesinde son derece önemli olduğunu belirti.
     Üniversite sanayi işbirliğinin bilgi birikimini üretime dönüştürebilmenin en önemli yollarından biri olduğunu kaydeden Yoldaş, Üniversitelerde yapılan çalışmalarla elde edilen teorik bilgileri uygulamaya dönüştürebilmek için üniversite sanayi işbirliği oldukça önemlidir. İşbirliği sonucunda sanayiler ihtiyacı olan teknolojik bilgiyi üniversitelerden alabileceklerdir dedi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde üniversite sanayi işbirliği toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER