Bingöl Belediye Başkanı Atalaydan okuma salonlarına

Bingöl Belediye Başkanı Atalaydan okuma salonlarına ziyaret -Başkan Serdar Atalay: İnsana yatırım, geleceğe yatırımdır


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Veysel Belgin Kültür Merkezi okuma salonu öğrencilerini ziyaret etti.
     Gençlik Merkezi Okuma Salonlarında hızlandırılmış yarı yıl tatil programına katılan Belediye Başkanı Atalay, öğrencilerin donanımlı, eğitimli, ailelerine ve milletine faydalı birer birey olmalarını istediklerini ve yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.
     Başkan Atalay, Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezindeki bütün imkanları Bingöllü gençlere sunmak için 24 saat durmadan çalıştıklarını belirterek, Memleketimizin, ülkemizin, milletimizin geleceğinin garantisi sizlersiniz. Aranızdan birçok meslek erbabı çıkacak. Birçok yüksek konuma gelecek arkadaşlar olacak. Onlar da Bingölün ve Türkiyenin kaderine etki edecekler. Onun için kendinizi önemseyin ve hedefinizi hep yüksek tutun dedi.
     Bütün hizmetlerin insanlar için yapıldığını ifade eden Başkan Atalay şunları söyledi:
     Bingöl Belediyesi olarak 2009 yılından itibaren Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezimizde yaklaşık bin öğrencimize okuma salonu ve etüt hizmeti veriyoruz. Buraya gelen çocuklarımız 5-6-7 ve 8. sınıfta okuyan öğrencilerimiz, 600 erkek öğrenci ile 400 kız öğrenci eğitim görmekte. Bu hizmeti başlatmaktan maksadımız, Bingölde eğitim alanında bir fırsat eşitliği oluşturmak, dershaneye gitme imkanı olmayan çocuklarımıza bu fırsatı sunmak ve hem okul derslerine hem Seviye Belirleme Sınavına (SBS) çocuklarımızı çok daha iyi hazırlayabilmek. 2009 yılında başladığımız bu faaliyette bugün 4. yılını tamamlamak üzereyiz. Her yıl başarı düzeyimiz oransal olarak artıyor, yüzde 64 ile başladığımız başarı düzeyi; 2011 yılında yüzde 70e 2012 yılında ise yüzde 80 seviyelerine ulaştı, nihai hedefimiz yüzde 90nın üzerine çıkmak. Veysel Belgin Gençlik Merkezimizde erkek çocuklarımızın kaldığı 100 kişilik yatılı yurdumuz var. Şehir merkezinden, merkez köylerimizden, 7 ilçe ve 5 beldemizden olmak üzere bu hizmeti almaya gelen çocuklarımız var. Bütün yeme, içme, yatma, ulaşım ve diğer giderler belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Hiçbir eğitim ücreti almıyoruz. Tamamen 25 görevli öğretmenimiz nezaretinde çocuklarımıza bu eğitimi veriyoruz. Bu eğitimin geri dönüşünü, başarısını gördükçe bu bize şevk veriyor. Her yıl yaklaşık 300 öğrencimiz herhangi bir okulu kazanmış oluyor. Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve diğer liseler olmak üzere her yıl 50ye yakın çocuğumuzda Bingöl dışındaki okulları kazanıyor. Büyükşehirlerdeki yüksek puanla girilen okulları kazanıyorlar. 2009-da kazanan çocuklarımız önümüzdeki yıldan itibaren üniversite seviyesine gelmiş olacaklar. İnşallah iyi üniversiteleri kazanıp, Bingöle, Türkiyeye ve tüm insanlığa faaliyet anlamında hizmet sunacaklar. Memleketimizden yetişecek bu gençlerle ülkemizin bütün alanlarına katma değer üretecekler ve hem ilimize hem de ülkemize birer faydalı fert olacaklar. Burada ülkesini seven ve moral değerlerine inanan motivasyonu güçlü gençler yetişiyor. Bundan dolayı çok mutluyuz.
    
     -Çok mütevazı imkanlarla çok güzel hizmetler sunuyoruz-
    
     Belediye olarak tabii ki altyapı, üst yapı, çevre yatırımı ve kentsel dönüşüm faaliyetlerini gerçekleştirdiğimiz halde bu tür sosyal faaliyetleri yapmanın kendilerine ayrı bir keyif verdiğini söyleyen Atalay, kalkınmanın sosyal boyutunu çok önemsediklerinin belirtti.
     Atalay konuşmasına şöyle devam etti:
     Bingölde sosyal belediyecilik adına çok önemli işler yapıldığını düşünüyorum. Çok mütevazı imkanlarla çok güzel hizmetler sunup, çok ciddi verimler alınıyor. Bu hizmetlerimizi arttırarak yapmaya devam edeceğiz. Çünkü bir genç bazen bir şehrin kaderini değiştirebiliyor. Biz bütün gençlerimize güveniyoruz. Hem çok saygılı, hem çok nezaket sahibi, hem de çok bilgili gençler yetişiyor. Bu da ülkemiz adına geleceğimiz adına bizde çok ümitvar bir beklenti oluşturuyor. Marifet iltifata tabidir derler. Gençlerimizi sık sık ziyaret ediyorum. Şu anda hızlandırılmış bir eğitim dönemindeyiz. Her hafta bir grup gencimiz hızlandırılmış eğitime tabi tutuluyor. Ben gençlerle olmaktan dolayı çok büyük keyif alıyorum. Gençlerin sorunlarını dinleyip, varsa taleplerini yerine getiriyorum. Bu hizmetin kalitesini arttırmaya yönelik tedbirler alıyoruz. Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezimiz de yaklaşık her yıl hizmet sunduğumuz bin öğrencimize Adan Zye bütün imkanları ücretsiz olarak sunuyoruz. Eğitim gören öğrencilerimizin aileleriyle de periyodik olarak bir araya geliyoruz. Onların da çok büyük bir memnuniyet duyduğunu hissediyoruz, görüyoruz ve bu gelişimi de birlikte izliyoruz.
     Bingöl Anadolu Lisesi Pansiyonunda hızlandırılmış yarıyıl tatil programına katılan kız öğrencileri de ziyaret eden Belediye Başkanı Serdar Atalay, öğrencilere yaptığı konuşmasında İnsana yatırım, geleceğe yatırımdır. Bizler sizlerin başarılarıyla gurur duyacağız. Bu memleket ancak eğitimle kalkınır. İmkanı olmayan öğrencilere fırsat eşitliği oluşturuyoruz. Biz, memleketimizde kim yaşarsa yaşasın iyi bir eğitim almasını istiyoruz. Belediye olarak sizlerin geleceğini önemsiyoruz. Kendinizi çok önemseyin. Sizden sonraki nesillere de ışık olacaksınız. Bu imkanlar değerlendirilmesi gereken imkanlardır. Topluma örnek olacak, ailenize, milletimize, çevremize faydalı, milli ve dini değerlere bağlı birer birey olmaktır. Donanımlı, eğitimli ve ailenize faydalı birer insan olmanızı istiyoruzşeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Naim Boşkut-Abdullah Çelik
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl Belediye Başkanı Atalaydan okuma salonlarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER