Bingöl Belediyesine taşlı sopalı saldırı

Bingöl Belediyesine taşlı sopalı saldırı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Belediyesi, bir grubun taşlı sopalı saldırısına uğradı.
     Edinilen bilgiye göre, kimliği henüz belirlenemeyen 20 kişilik bir grup, İnönü mahallesindeki Bingöl Belediyesi Hizmet Binası önüne geldi. Ellerinde taş ve sopalarla belediye gelen grup ile özel güvenlik görevlileri arasında bir süre arbede yaşandı. Giriş camlarını ve duvardaki bazı fotoğraf panolarını kıran grup, birinci katta bulunan başkanlık makamına yöneldi. Burada özel kalem görevlilerinin başkan burada değil ifadelerine aldırmayan grup, makam odasının kapısını zorlayarak içeri girmeye çalıştı. Grup, polisin olay yerine gelmesiyle kaçtı.
     Belediye Başkanı Serdar Atalay, olayla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay sırasında belediyede olmadığını belirterek, olayın siyasi değil, yeşil alanın işgalden arındırılmasından kaynaklandığını söyledi.
     Belediyenin Bingöl halkının malı olduğunu belirten Atalay, şunları söyledi:
     Recep Tayyip Erdoğan mahallesi Selahaddin Eyyubi Camisinin alt tarafındaki yeşil alanı işgal etmeye çalıştılar. Hem cami cemaatinden gelen müracaatlar, hem de imara aykırılıktan dolayı onlara uyarı yaptık. Bunları kaldırın diye, sonra kaldırmadılar. Emniyet nezaretinde orayı işgalden arındırmaya çalışan ekiplerimize mukavemete bulunuyorlar. O esnada 8-10 kişi belediye gidiyorlar, giriş camını kırıp, arbede sırasında arkadaşımızı darp ediyorlar. Emniyet müdahil olunca kaçıyorlar. Konu savcılığı intikal ettirildi. Emniyette takibini yapıyor, olay bundan ibaret. Yani olayın siyasi bir boyutu yok dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik /Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingöl Belediyesine taşlı sopalı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER