Küçük belde belediyelerinin kapatılmasını

Küçük belde belediyelerinin kapatılmasını öngören kanun tasarısı taslağı -Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç: Yozgatın turizm öncelikli tek beldesiyiz, belediyemiz kapatılmasın


YOZGAT (A.A) - Yozgatın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya beldesi Belediye Başkanı Celal Kılıç, küçük belde belediyelerinin kapatılmasını öngören kanun tasarısı taslağıyla ilgili olarak, Yozgatın turizm öncelikli tek beldesiyiz, belediyemiz kapatılmasın dedi.
     Kılıç, yaptığı açıklamada, belde sınırlarında tarihi ve doğal güzellikleri, kuş ve bitki türleri ile nesli tükenmekte olan su samurlarını barındıran Kazankaya Kanyonunun bulunduğunu anımsatarak, kanyonun, doğasever ve dağcılık sporu meraklılarının gözdesi olduğunu vurguladı.
     Son yıllarda düzenledikleri çeşitli etkinliklerle yerli ve yabancı turistlerin ilgisi bu bölgeye çekmeyi başardıklarını anlatan Kılıç, 710 kilometre uzunluğundaki kanyonumuzun eşi benzeri yok. 136 metre uzunluğunda kayalarla çevrili olan kanyonumuz, 650 rakımla doğa harikası bir bölge dedi.
     TÜİK verilerine göre belde nüfusunun bin 669 olduğunu belirten Kılıç, nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin kapatılmasını öngören taslağın Kazankayayı da kapsadığını anımsattı.
     Kazankayanın 1966da belde statüsüne kavuştuğunu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yıl hazırladığı listede turizm öncelikli 230 belde arasında yer aldığını ifade eden Kılıç, Yozgatta kapanması gündemde olan 36 belde var. Yozgatın turizm öncelikli tek beldesiyiz, belediyemiz kapatılmasın. Belediyemiz kapatıldığında turizm diye bir şey kalmaz. Bu bölgeler köy statüsüyle idare edilmez dedi.
     Kılıç, tasarı mecliste görüşülmeden önce Yozgat milletvekilleriyle konuyu görüşeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ömer Sarı / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Küçük belde belediyelerinin kapatılmasını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER