Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformundan Afrikaya su

Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformundan Afrikaya su kuyusu


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörlüğü tarafından Somalide su kuyusu yaptırıldığı belirtildi.
     Platformdan yapılan açıklamada, susuzluğun Afrika ülkelerinin en büyük sıkıntılarından biri olduğu, bir yandan açlıkla boğuşan kara kıtanın çocuklarının diğer yandan da su sıkıntısıyla karşı karşıya kalabildikleri kaydedildi.
     Afrikanın su problemlerini çözmek amacıyla yıllardır Türkiyedeki birçok yardım kuruluşunun buradaki ülkelerde su kuyuları açtığının belirtildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi:
     Geçmişte sömürgeci batı ülkelerinin tarım politikasına bağlı olarak gittikçe kuraklık ve çölleşmeye mahkum Afrika ülkeleri bugün ekonomik imkansızlıklardan ötürü sahip oldukları su kaynaklarını değerlendiremiyorlar. Kronik kuraklık sorunlarının yanında her yıl bölgesel olarak yaşanan ölümcül kuraklıklar nedeniyle binlerce insan hayatını kaybediyor, yüz binlerce hayvan telef oluyor. İstatistiklere göre dünyada 1 milyara aşkın insan temiz suya erişemiyor. Her yıl 3 milyon 500 bin kişi su kaynaklı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor.
     Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Ahmet Bayram da, suyun insan için en temel yaşam unsurlarından biri doğal ve hayati bir gereksinim olduğunu ifade ederek, Doğadaki döngünün temeline bakıldığında suyun vazgeçilmez oluşu sadece insanoğlunun hayatının idame etmesiyle sınırlı değildir. Tarihe adını yazdırmış medeniyetler ve topluluklar su etrafında kümelenmiştir. Varlığıyla medeniyetler inşa eden su, yokluğuyla medeniyetleri yıkmıştır dedi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl Peygamber Sevdalıları Platformundan Afrikaya su Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER