Birleşmiş Milletler gibi üniversite

Birleşmiş Milletler gibi üniversite -Karadeniz Teknik Üniversitesinde Myanmardan Meksikaya, Ugandadan Litvanyaya 67 ülkeden 766 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor -KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öksüz: Hedefimiz ön


TRABZON (A.A) - Zafer Sel - Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ) Myanmardan Meksikaya, Ugandadan Litvanyaya 67 ülkeden 766 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor.
     KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin öğrenci mevcudunun 52 bin 852 olduğunu belirtti. KTÜnün her geçen yıl daha da geliştiğini, öğrenci sayısının artığını vurgulayan Öksüz, Üniversitemizde yapılan bilimsel araştırmalar, çalışmalar artarak sürüyor. Türkiyede ve dünyada söz sahibi üniversiteler arasına girmek istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz dedi.
     KTÜye yabancı uyruklu öğrencilerin ilgisinin her yıl arttığını dile getiren Öksüz, şunları söyledi:
     Bu öğrenim döneminde 67 ülkeden toplam 766 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde öğrenim görüyor. Bu öğrencilerin 72sini kızlar oluşturuyor. Üniversitemize yabancı uyruklu öğrencilerin ilgisinden memnunuz. Sayının arttırılması için çalışıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıl en az bin yabancı uyruklu öğrenciyi üniversitemizde ağırlamak.
    
     -En fazla Azerbaycandan öğrenci geliyor-
    
     Prof. Dr. Hikmet Öksüz, en fazla öğrencinin Azerbaycandan geldiğini belirterek, Azerbaycandan 141 öğrenci üniversitemizde öğrenim görüyor. Bu ülkeyi 136 öğrenci ile İran takip ediyor diye konuştu.
     Azerbaycan ve İranlı öğrencilerin KTÜyü tercih etmesinde coğrafik yakınlığın en önemli etkenlerden olduğunu dile getiren Öksüz, şöyle devam etti:
     Komşu ülkelerden çok sayıda öğrenci ilimize, üniversitemize geliyor. Azerbaycan ve İranın dışında, Gürcistan, Bulgaristan gibi ülkelerden de öğrenciler KTÜyü tercih ediyor. Öğrencilerin ülkemizi tercih etmesindeki bir başka neden de Türkiyenin eğitim ve öğretim açısından cazip olması. Ayrıca, KTÜde yurtlar kampüs içerisinde bulunduğundan çok rahat bir ortamda eğitimlerini alabiliyorlar. Burada her türlü imkanı kullanabiliyorlar. Bu da onlar açısından çok önemli.
     Öksüz, Myanmardan Meksikaya, Ugandadan Litvanyaya KTÜde eğitim ve öğretim gören yabancı uyruklu öğrencilerin çok mutlu olduğunu, mezun olan öğrencilerin de desteği ile her geçen yıl daha fazla öğrencinin KTÜyü tercih ettiğini vurguladı.
    
     -Öğrenciler memnun-
    
     KTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Afganistan uyruklu Mohammed Asif Adimy, Trabzonda yaşamaktan, KTÜde okumaktan son derece memnun olduğunu dile getirerek, Burada Afganistandan çok sayıda öğrenci var. Bir yıl hazırlık okudum, Türkçeyi iyice öğrendikten sonra hiçbir sorunum kalmadı. Gerek Türk gerek başka ülkeden gelen arkadaşlarla uyumlu şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tercih yapacak öğrencilere KTÜyü tavsiye ediyorum dedi.
     Aynı bölümde öğrenim gören Faslı İlham Selhami ise eğitim için Türkiyeyi tercih ettiğini, bundan dolayı çok memnun olduğunu belirterek, KTÜye geleli 2 yıl oldu, burada benim gibi çok sayıda yabancı uyruklu öğrenci var. Çok Güzel arkadaşlıklar kurduk. Burada eğitim üst seviyede, imkanlarımız iyi diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Birleşmiş Milletler gibi üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER