BİSİADın projesine BEBKAdan destek

BİSİADın projesine BEBKAdan destek


BİLECİK (A.A) - Bilecik Sanayici ve İşadamları Derneğinin (BİSİAD) hazırladığı BİSİAD Üyeleri Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına Uyumlu Hale Geliyor projesi, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansınca (BEBKA) desteklenecek.
     BİSİAD Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, BEBKAnın eylül ve ekim aylarında başvurularını kabul ettiği teknik destek programı kapsamında toplam 14 projenin desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.
     Desteklenecek projeler arasında Bilecikten sadece BİSİADın projesinin yer aldığı duyurulan açıklamada, şöyle denildi:
     BİSİAD Genel Sekreteri Ali Arlı tarafından imzalanan sözleşmeyle BİSİAD üyeleri gelecek yıl yürürlüğe girecek İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası hakkında fabrika ve işletmelerde çalışan beyaz yakalı personele yönelik eğitimler verecek. 20 günlük proje kapsamında BİSİAD üyesi fabrikalarda yönetici sorumlu pozisyonunda çalışan 300 kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor. Eğitimler kapsamında tehlike sınıfının belirlenmesi, iş verenin genel yükümlülüğü, risklerden korunma ilkeleri, acil durum planları, yangınla mücadele ve ilk yardım, iş güvenliği uzmanı görevlendirme yükümlülüğü, mevcut sertifika ve belgeler ile ihtar puanları, iş yeri hekimliği yapan kurum tabiplerine yapılan ücret ödemeleri, iş kazası ve meslek hastalıklarının kayıt ve bildirimi ile çalışanların bilgilendirilmesi ve eğitimi başlıklarında dersler verilecek.
     Açıklamada, Bilecikte özellikle mermer, seramik, metal, madencilik gibi işçi sağlığı ve güvenliğini ilgilendiren alanlarda fabrikalar bulunduğundan eğitimlerin önemli olduğu ifade edildi.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber BİSİADın projesine BEBKAdan destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER