BİSİAD Başkanı Akın:

BİSİAD Başkanı Akın: -Bilişim sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı var


BURSA (A.A) - Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın, Bilişim sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı var dedi.
     Akın, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskini ziyaretinde, bilişim sektörünün son zamanlarda dünyada öneminin arttığına dikkati çekti. Belediyelerin halk eğitim kursları verdiğini belirten Akın, şöyle konuştu:
     Bu halk eğitim kurslarında doğru eğitim teknikleriyle sektörün eleman ihtiyacını karşılayacak bireyler yetiştirilebilir. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki; bilişim sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı var. Yazılım Vadisi konusunda Valimizin desteğini aldık. Bursaya katma değer sağlayacak bu konuda çalışmalara başlayacağız. Bursada yazılım üzerine ilk etapta ulusal daha sonra da uluslararası bir yazılım kongresi yapmak istiyoruz. Tabi bu çalışmalarda sizlerin de bizlere katkı sağlamasını umuyoruz.
     Keskin ise hiçbir dönemde bu dönemdeki kadar değişim yaşanmadığını ifade ederek, Müthiş bir hızla gelişiyoruz. Bu gelişimde bilişim sektörünün değeri vazgeçilemezdir. Bilişim sektörüyle ilgili işbirliği için yaptığınız ziyarete teşekkür ediyorum dedi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber BİSİAD Başkanı Akın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER