Bisiklet

Bisiklet -İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları yapıldı


ANTALYA (A.A) - Bu yıl ilki düzenlenen İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışları yapıldı.
     İbradı Kaymakamlığı, İbradı Belediyesi ile Türkiye Bisiklet Federasyonunun ortak olarak düzenlediği yarışmada stardı Ormana belde merkezinde Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İbradı Kaymakam Vekili Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren ile Ormana Belediye Başkanı Mehmet Ayhan Keskin verdi. 7 ayrı kategoride toplam 45 yarışmacının bulunduğu yarışta yarışmacılar, 8 kilometrelik parkuru tamamlayıp başlangıç noktasına gelerek yarışı tamamladılar.
     Yarışlarda elit bayanlarda Semra Yetiş, elit erkeklerde Bilal Akgün, master kategorisinde Nevzat Kıral, U15de Ahmet Naz, U17de Onur Balkan, U23de İsak Ünal ve yıldız bayanlarda Ayşe Çakır birinciliği kazandı.
     Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Müftüoğlu, yarışların tamamlanmasının ardından Altınbeşik Mağarasında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yarışmaya önemli sporcuların katıldığını belirtti.
     Yarışmanın önümüzdeki yıllarda dünya genelinde tanınmasını hedeflediklerini dile getiren Müftüoğlu, İbradı ilçesinde ilk defa ulusal bir yarış düzenlendi. Böylece Antınbeşik Mağarasının tanıtımıyla yola çıkarak ülke ekonomisine para kazanılması için temelleri attık. Temeller zordur, ama bu yarışlar zor olmadı dedi.
     Müftüoğlu, Boluda yapılan Maraton Yarışları ve Manavgat Dağ Bisiklet Maratonu Yarışlarını, İbradı Altınbeşik MTB Dağ Bisikleti Yarışlarına kaydırmayı düşündüklerini kaydetti.
     AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ise yarışların Antınbeşik Mağarasını tanıtmak amacıyla yapıldığını söyledi.
     Türkiyede 50 mağaranın turizme hizmet ettiğini dile getiren Badak, Kültür ve Turizm Bakanlığı geçen yıl mağara turizmini de desteklenecek dallar arasına aldı. Bu kapsamda Altınbeşik Mağarasının güzelleştirilmesinin ardından tanıtılması gerekiyordu. Biz de vatandaşlarımız ve belediye başkanlarımızla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün verdiği izin ile yarışları düzenledik diye konuştu.
     Törende daha sonra dereceye girenlere madalyaları verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER