Bitkisel atık yağ toplama kampanyası

Bitkisel atık yağ toplama kampanyası -Develi Belediyesi tarafından başlatılan kampanya kapsamında 5 litre bitkisel atık yağ getirene 1 litre sıvı yağ veriliyor


KAYSERİ (A.A) - Kayseride Develi Belediyesi tarafından başlatılan kampanyada, 5 litre bitkisel atık yağ getirene 1 litre sıvı yağ veriliyor.
     Develi Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, su ve toprak kirliliğinin önlenmesi amacıyla bitkisel atık yağların toplanması için kampanya başlatıldı.
     Kampanya ile ilgili bilgi veren Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, kullanılmış kızartmalık yağların çevreye zarar vermeden imha edilmesi amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını ifade etti.
     Geçen yıl okullarda başlatılan atık pil ve mavi kapak kampanyalarında öğrenci ve velilerden gelen talep üzerine atık yağları da toplama sözü verdiklerini hatırlatan Özkan, Bu yılın başında ilgili firmalarla görüşülerek 5 litre kızartma yağı getir, 1 litre sıvı yağı götür kampanyası başlattık. Bu kampanya sayesinde kullanılmış kızartmalık yağların çevreye zarar verecek şekilde doğrudan veya dolaylı kalıcı ortama verilmesinin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz dedi.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Bitkisel atık yağ toplama kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER