Bitlisin yeni Sağlık Müdürü görevine başladı

Bitlisin yeni Sağlık Müdürü görevine başladı


BİTLİS (A.A) - İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Erkan Akagündüz, yeni görevine başladı.
     Akagündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hizan Aile Sağlığı Merkezindeki aile hekimliği görevinden, İl Sağlık Müdürlüğü görevine atandığını söyledi.
     Sağlıkta yeni yapılanmaların olduğunu ve sağlık yönetiminin 3 kola ayrıldığını ifade eden Akagündüz, şöyle konuştu:
     Halk Sağlığı, Kamu Hastaneler Birliği ve bunların arasındaki koordinasyonu sağlamak için İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere, sağlık üç kola ayrıldı. Biz bunun il sağlık tarafını yürüteceğiz. Türkiye sağlıkta bir atılım yaşadı. Bu diğer ülkelerin de dikkatini çekti. Diğer ülkelerden gelen ekipler, sağlıkta bu kadar kısa sürede nasıl ilerlediğimizi öğrenmek için çalışmalar yapıyor. İnşallah çok iyi yerlere geleceğiz. Bitlisimizin dezavantajları çok. Özellikle 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri, kışın zorlu şartlarında, halka ulaşmada zorluklar yaşıyor.
     6 ilçede ve il merkezinde 112 acil istasyonlarının olduğunu ve istasyon sayılarını arttırmayı hedeflediklerini belirten Akagündüz, en çok kazaların meydana geldiği mevkilerde yeni istasyonlar kurarak, kazalara daha hızlı müdahale etmek istediklerini söyledi.
     Akagündüz, şöyle devam etti:
     Belli yerler tespit ediyoruz. Örneğin Karınca mevkisinde ve TOKİ bölgesinde bir istasyon kurmayı ve buralarda meydana gelen kazalara hızlı müdahale etmeyi hedefliyoruz. Hizanın Sağanlı, Mutkinin Kavakbaşı mevkilerine de bir istasyon kurmayı düşünüyoruz. Halka daha hızlı hizmet götürelim istiyoruz. Sonuçta yaptığımız iş önemli. İnsan hayatı her şeyden önemli. Hastaya bir dakika bile önce ulaşabilirsek, onun hayatını kurtarmak ta bir adım önde olacağımızı düşünüyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlisin yeni Sağlık Müdürü görevine başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER