Bitliste Doğu Anadolu Okuyor projesi

Bitliste Doğu Anadolu Okuyor projesi


BİTLİS (A.A) - Bitliste Doğu Anadolu Okuyor projesi kapsamında yazar Bestami Yazgan, telekonferans sistemiyle öğrencilere konferans verdi.
     Bitlis Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen telekonferansa, çok sayıda öğrenci katıldı.
     İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mutluk Özden, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumların karşılaştıkları problemlerin temelinde, eğitimsizlik ve okuma alışkanlığı kazanılmaması bulunduğunu belirterek, dünyanın birçok ülkesinde kitap okuma ortalamasına bakıldığında, Türkiyenin ve Bitlisin çok gerilerde olduğunun açıkça görüldüğünü söyledi.
     Özden, öğrenciler ve yetişkinler arasında düzenli okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak, bireylerin sosyal ve kültürel anlamda topluma etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak için projenin hayata geçirildiğini vurgulayarak, Okuma oranını artırmak için öğrencilere, HEM, ADEM ve toplum merkezleri bünyesindeki kursiyer ve katılımcılara kitap hediye etme ve imza günü etkinlikleri düzenlemeyi planladık dedi.
     Özdenin konuşmasının ardından yazar Bestami Yazgan, telekonferans sistemiyle öğrencilere kitap okumanın önemi ve kitap okuma alışkanlığı konularını anlattı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste Doğu Anadolu Okuyor projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER