Bitliste Kulak Ver Kardeşliğe projesi

Bitliste Kulak Ver Kardeşliğe projesi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesince hazırlanan Kulak Ver Kardeşliğe projesinin tanıtımı yapıldı.
     Polis Evinde düzenlenen programda konuşan Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, projenin Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlandığını söyledi.
     Proje çerçevesinde İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kalkınma bakanlıkları ile Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı tarafından kurumlararası işbirliği ve koordinasyon protokolünün imzalandığını bildiren Doğan, şöyle konuştu:
     Programla, çocuk ve gençlerin, kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca onlara eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı birey olarak yetiştirilmelerine katkıda bulunmak, köyden göç eden ve uyum sağlayamamış diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dahil edilmesi ve güvenli yaşama dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukların azaltılması hedefleniyor. İl Emniyet Müdürlüğü olarak projeyle, ilde orta öğretim 12. sınıfta eğitim görecek olan derslerinde başarılı ve üniversite sınavını kazanma yönünde azimli, ancak üniversite hazırlık kursuna gitme imkanı olmayan 100 öğrencimizin kurslara katılımını ve bilinçlendirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz.
     Doğan, ayrıca birey-toplum ilişkilerinin geliştirilebilmesi, öğrencilerin sınav öncesi motivasyonlarının artırılması, birlik ve beraberliğin vurgulanması amacıyla, belli zamanlarda öğrencilere yönelik yemekli toplantılar düzenlenmesini ve üniversite sınavında ilde ilk 10a giren öğrencilere ödül verilmesini planladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Bitliste Kulak Ver Kardeşliğe projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER