Bitliste Misafir Anne Projesi tanıtıldı

Bitliste Misafir Anne Projesi tanıtıldı -Sağlık Bakanlığının başlattığı projeyle, anne ve bebek ölümlerini azaltılması hedefleniyor.


BİTLİS (A.A) - Bitliste Misafir Anne Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.
     Sağlık Bakanlığının başlattığı projeyle, anne ve bebek ölümlerini azaltılması hedefleniyor.
     Toplantıda konuşan Vali Veysel Yurdakul, Anayasada ifadesi bulunan, sosyal hukuk devletinin en temel öğelerinden birinin, sağlıklı nesiller yetiştirmek ve bu nesillere ülkenin geleceğini teslim etmek olduğunu söyledi.
     Devlet olarak, bir taraftan insanların, gençlerin, çocukların ve yeni doğanların sağlığına önem verirken, öbür taraftan da insanların maddi ve manevi gelişimlerini sağlanması için çok yoğun mücadele verdiklerini belirten Yurdakul, şöyle konuştu:
     Bebek ölümleri, doğan çocukların hastalıklara yakalanma oranları ve yakalandıkları hastalıklardan ölme oranları gibi uluslararası oranlarla, o ülkenin gelişmişliği tespit edilir. Bu noktada Türkiyede önceki yıllarda hakikaten çok zor evreler, dönemler geçirdik. Çok şükür son 15 yıldır özellikle bebek ölümlerinde çok ciddi azalmalar meydana geldi. Misafir Anne Projesi sadece bebek ölümlerini azalatmayı değil, aynı zamanda hamilelerin doğacak çocuklarına daha sağlıklı bakmasını amaçlayan bir projedir.
     Kentte projeye çok inanmış bir ekibin olduğunu ve bu ekiple birçok yeni proje üretildiğini kaydeden Yurdakul, Avrupa Birliği projeleri ve diğer projelerde, daha iyi yere gelme çabasında olduklarını ifade etti.
     Yurdakul, Projeye sadece sağlık çalışanlarının değil, özellikle yerel medyanın ciddi şekilde sahip çıkmasını bekliyorum. Çünkü bu türlü projeler kamuya mal olursa, insanlar bu noktada farkındalığa erişirse, doğum süreci daha kolaylaşacak dedi.
     Vali Yurdakul, kışın karla mücadele araçlarını en meşgul eden konulardan birinin doğum olduğunu ve bu anlamda bu projenin zamanlama olarak tam yerinde olduğunu da sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Yakışır, projenin tanıtımıyla ilgili bir sunum yaptı.
     Toplantıya kentte görev yapan kurum amirleri ve ilçe kaymakamları da katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste Misafir Anne Projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER