Bitliste çiftçilere kaba yem desteği

Bitliste çiftçilere kaba yem desteği


BİTLİS (A.A) - Bitliste bu yıl yaşanan kuraklıklığın ardından, hayvansal üretimde önemli bir yeri olan kaba yemin yeterince yetiştirilmemesi nedeniyle, çiftçilere kaba yem desteği verilecek.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 2012 yılında yeterli mevsimsel yağışın düşmemesine bağlı olarak başlayan ve devam eden kuraklık nedeniyle, bitkisel üretimde verim kayıplarının yaşandığını söyledi.
     Kentteki çiftçilerin borçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla, bir yıl süreliğine ertelendiğini hatırlatan Korkmaz, şöyle konuştu:
     Olumsuz iklim şartlarına bağlı olarak, hayvansal üretimde önemli bir yeri olan kaba yem yeterince yetiştirilemedi. Verim düşmesi, hayvancılık konusunda verilen sıfır faizli krediler ve hibe destekleriyle hayvan sayılarının arttırması gibi nedenler, zaten arz açığı bulunan kaba yemdeki açığın daha da büyümesine ve kaba yem fiyatlarının spekülatif hareketler sebebiyle yem tonunun 800 ile bin 200 liraya kadar hızlı bir şekilde artmasına yol açtı. Kaba yem, yetiştiricilerimize kooperatiflerimiz tarafından tonu 500 liradan satılacak. Toplu SMS hizmetimiz ile çiftçilere kaba yem satışı ile ilgili duyuruyu yaptık.
     Korkmaz, kaba yeme ihtiyacı olan yetiştiricilerin ilde, Adilcevaz, Ahlat, Güroymak ve Tatvan ilçelerinde bulunan, tarım kredi kooperatiflerine başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste çiftçilere kaba yem desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER