Bitliste elektrik kesintisi

Bitliste elektrik kesintisi


BİTLİS (A.A) - Bitliste TEİAŞ Trafo Merkezinde yapılan bakım, onarım ve güçlendirme çalışması nedeniyle birçok ilçe ve köye yaklaşık 7 saat elektrik verilemedi.
     Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) ile Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından, Bitlisin Tatvan ilçesindeki TEİAŞ Trafo Merkezinde yapılan yer altı kablo döşemesi, bakım, onarım ve güçlendirme çalışması nedeniyle il merkezi, ilçeler ve köylerde elektrik kesintisi yaşandı.
     TEİAŞ Başmühendisi Levent Köylü, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakım, onarım ve güçlendirme çalışması nedeniyle kent merkezi, bağlı köy ve ilçelere yaklaşık 7 saat elektrik vermediklerini söyledi.
     Elektrik kesintisinin yaşanacağını bir gün öncesinden yaptıkları anonslarla bildirdiklerini ifade eden Köylü, şöyle konuştu:
     TEİAŞ tarafından trafo merkezimizde yapılacak olan 50 metrelik yer altı kablo döşemesi ve güçlendirme nedeniyle 7-8 saatlik elektrik kesintisi yapılacaktı. Bu nedenle Bitlis, Tatvan, Mutki, Hizan, Güroymak, Tatvana bağlı Reşadiye Köyü ve Ahlata bağlı köylerin bir kısmına elektrik verilemeyecekti. İnsanların mağdur olmaması için biz de bakım, onarım ve güçlendirme çalışmalarımızı aynı tarihe ve saatlere denk getirdik. Çalışmalarımız sabah saat 06:00da başladı ve saat 13:00 civarında çalışmalar tamamlandı. Böyle kapsamlı bakım, onarım ve güçlendirme çalışması uzun süredir yapılamamıştı. Bu geniş kapsamlı çalışmayla parça değişimleri de yapıldı.
     Köylü, kış aylarında elektrik arızası ve elektrik kesintilerinin yaşanmaması konusunda yapılabilecek tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Yunus Okur
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Bitliste elektrik kesintisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER