Bitliste öğrencilere süt dağıtıldı

Bitliste öğrencilere süt dağıtıldı


BİTLİS (A.A) - Bitlisteki Oya Havare İlköğretim Okulunda, öğrencilere süt dağıtıldı.
     Okulda düzenlenen süt dağıtım programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, 7 milyon 200 bin öğrenciye, 32 bin 527 okulda süt dağıtımına başlandığını söyledi.
     Korkmaz, şöyle konuştu:
     Dün ilçelerimizdeki okullarda süt dağıtımı yaptık. Bugün de il merkezindeki okullarda, süt dağıtımı yapıyoruz. İl genelindeki 469 okulda, 52 bin 724 öğrenciye süt dağıtmaya başladık. Okullar bitinceye kadar, her sabah 200 mililitre süt, ana sınıfı ve ilköğretim öğrencilerine, düzenli bir şekilde dağıtılacak. 5-12 yaş grubundaki tüm öğrencilere süt dağıtacağız.
     Süt zehirlenmesi konusuna değinen Korkmaz, sütlerin oda sıcaklığında 5 ay muhafaza edilebilecek özellikte olduğunu belirtti.
     Süt zehirlenmesi kelimesini kabul etmediklerini belirten Korkmaz, şöyle konuştu:
     Çünkü yapılacak analizler sonucunda bunu öğrenmek lazım. Bazı çocukların süte karşı alerjisi var. Muhtemelen bunundan kaynaklanmıştır. Sütlerin paketinde 9uncu aya kadar kulanım süresinin olduğu yazıyor. Sütler yeni. Sütler oda sıcaklığında 5 ay muhafaza edilebilecek sütlerdir. Sütten zehirlenmenin olduğuna kanaat getirmiyoruz. Bunu söylemek için de mutlaka elinizde bir tahlil sonucunun olması lazım. Ailelere dağıttığımız formlarda, çocukların süt alerjisinin olup olmadığını sorduk. Süt alerjisi olan çocuğa, süt vermememiz gerekiyor. Ama bir sınıfta dağıtınca bütün öğrencilere vermek zorunda kalıyoruz. Bir öğrenciye süt vermediğinde, farklı şeyler ortaya çıkıyor. Sütten zehirlenmenin olduğuna kanaat getirmiyorum.
     Okul kapanıncaya kadar çocuklara süt dağıtılacağını bildiren Korkmaz, kendilerinin de sütleri en az 5 günde teslim aldığını, bölgede sütün bozulması için, henüz sıcak havanın sebep teşkil etmediğini kaydetti.
     (ŞT-BRN-İC)
<< Önceki Haber Bitliste öğrencilere süt dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER