Bitlis Belediyesi, borcu olmayan tek belediye

Bitlis Belediyesi, borcu olmayan tek belediye oldu


BİTLİS (A.A) - Bitlis Belediyesinin Bitlis ili, ilçeleri ve beldeleri Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliğine (Bİ-KA) borcu olmayan tek belediye olduğu bildirildi.
     Bitlis Belediye Başkanı ve aynı zamanda Bİ-KA Birlik Başkanı Fehmi Alaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bİ-KAya olan tüm borçlarını ödediklerini söyledi.
     Bİ-KAya borcu olmayan tek belediye olduklarını ifade eden Alaydın, Bİ-KAya olan tüm borcumuzu ödedik. Tatvan ve diğer ilçelerin borcu duruyor. Yaptığımız reform uygulamalar sayesinde 2012 yılına ait 385 bin lirayı Bİ-KA hesaplarına ödeyerek tesise borcu olmayan tek belediye olduk. Avrupa standartlarında bölgede tek olan katı atık tesisimizin faaliyetlerinin devam etmesi üye belediyelerin katılım paylarına bağlıdır. Yalnız 2009 yılından bu yana üye belediyeler üzerine düşen görevi yerine getirmedikleri görülmektedir. Bilhassa en büyük ortak konumunda olan Tatvan Belediyesinin Bİ-KAya borcu olan yaklaşık 950 bin lira tutarındaki meblağ ödenmemiştir dedi.
     Birliğin devamı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 500 bin lira hibe desteği verdiğini belirten Alaydın, şöyle konuştu:
     Hükümetimiz Bitlise vermiş olduğu desteği tekrar göstererek 500 bin lira tutarındaki parayı birliğin iş ve işlemlerinde kullanılması için hibe olarak göndermiştir. Tüm bu iyi niyet çalışmalarımıza ve girişimlerimize karşın üyelerimiz üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmemektedirler. Kimse kusura bakmasın Bitlis Belediye Başkanı olarak Bitlisin ve Bitlis halkının menfaatleri her şeyden önce gelir.
     Alaydın, birliğin faaliyetlerini yürütebilmesi için maddi kaynakların temini noktasında gerekli yasal yollara başvuracaklarını da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Ömer erim Baştimar
<< Önceki Haber Bitlis Belediyesi, borcu olmayan tek belediye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER