Bitlis Eren Üniversitesinde mezuniyet töreni

Bitlis Eren Üniversitesinde mezuniyet töreni -Vali Yılmaz: Mezun olan öğrencilerimizin farklılık göstermeden herkese en iyi şekilde hizmet etmesi gerekiyor


BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi.
     Tarihi El-Aman Hanında düzenlenen törende konuşan Vali Nurettin Yılmaz, ailelerin dişinden, tırnağından artırarak çocuklarını okutmaya çalıştığını belirtti.
     Anne ve babalarınıza ne kadar hizmet etseniz azdır diyen Yılmaz, öğrencilere hitaben şöyle konuştu:
     İnsanlara farklılık göstermeden, en iyi şekilde hizmet edin. Bu söz çok önemli. Çünkü insanlığa hizmet eden, Allah ve insan katında makbuldür. Bu üniversitenini Bitlise kazandırılmasında emeği geçen Eren ailesine ve eğitim gönüllülerine ayrıca teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.
     Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru da üniversitelerin, bölgenin ve ülkenin gelişmesine, büyümesine katkı sunduğunu söyledi.
     Gücünü gençlerden alan BEÜnün, kuruluşunun 4üncü yılında öğrencisi ve personeliyle, bilgi ve teknolojiyle ülkenin, bölgenin ve Bitlisin kalkınması için huzurlu bir çalışma ortamı yakaladığını belirten Prof. Dr. Doğru, şunları kaydetti:
     Üniversitemiz hızla gelişmekte ve her geçen gün büyüyerek, eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu bağlamda üniversite olarak, ilimizin gelişmesi ve kalkınması için birçok proje hazırlandı. Yaptığımız çalışmaların başında çalıştaylar, kariyer günleri, sportif ve sosyal aktiviteler, uluslararası konferanslar ve etkinlikler gelmektedir. Özellikle yapım ve proje aşamasında olan Kıyıdüzü Kompleks Spor Merkezi, ilimiz açısında önemli bir cazibe merkezi olacak. Ahlatta kuracağımız uygulama oteliyse bölge açısında bir ilk olacak.
     Prof. Dr. Doğru, üniversitenin büyük bir bilim merkezi konumunda olduğunu ifade ederek, öğrencilerin aldığı teori bilgilerini, iş hayatında en iyi şekilde pratikte kullanacağını belirtti.
     Sizleri buradan ayrılığın verdiği burukluk, iyi birer insan ve meslek elemanı yetiştirmenin haklı gururuyla uğurluyoruz diyen Prof. Dr. Doğru, şunları söyledi:
     Bundan sonraki yaşamınız, en az öğrencilik yaşantınız kadar parlak geçecek. Hepinizin mezuniyetini yürekten kutluyor, yarınların başarı ve umut dolu günler getirmesini diliyorum.
     Öğrenciler tarafından oluşturulan Güneşin Renkleri adlı grubun gösteri sunduğu törende, mezun olan öğrencilere belgeleri verildi.
     Mezun öğrencilerin kep atmasının ardından, Grup Kolpa konser verdi.
     Törene, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Mükremin Apaydın, kaymakamlar, kurum amirleri, öğrenciler ve aileleri de katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Çetin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Bitlis Eren Üniversitesinde mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER