Böbrek Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı

Böbrek Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı -Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Yenice: "Sağlık Bakanlığının tuz ve şekere savaş açmasını destekliyoruz"


DÜZCE (A.A) - Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Sağlık Bakanlığının Böbrek Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programına ilişkin, bakanlığın tuz ve şekere savaş açmasını desteklediklerini söyledi.
     Yenice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı tuz ve şeker tüketiminin birçok hastalığa neden olduğunu belirterek, bakanlığın tüketimi azaltma çalışmalarına destek verdiklerini anlattı.
     Bakanlığın programla ilgili toplantılarına katıldıklarını dile getiren Yenice, müşterilerin bilinçlenmesi için çeşitli önlemleri uygulamaya koyduklarını vurguladı.
     Tuzlukları ufalttıklarını anımsatan Yenice, "Bilindiği gibi karabiberlikler tek, tuzluklar ise üç deliklidir. Birçok yerde tuzlukları karabiber, karabiberlikleri de tuz için kullanıyoruz. Bir diğer tedbirimiz de masalardan tuzlukları kaldırmak oldu. Müşterinin isteği doğrultusunda masalara verilmesini öngörüyoruz. Sağlık Bakanlığının tuz ve şekere savaş açmasını destekliyoruz" şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Barış Zengin
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Böbrek Hastalıklarını Önleme ve Kontrol Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER