Boğulma vakalarına anında müdahale edecekler

Boğulma vakalarına anında müdahale edecekler -Erzurumda düzenlenen cankurtaran kursuna katılan 16 kursiyer, boğulma vakalarına anında müdahale edecek -Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Kaçmaz: Bölgemizde yaşanan boğu


ERZURUM (A.A) - Selami Küçükoğlu - Erzurumda başlatılan cankurtaran kursuna katılan 16 kursiyer, boğulma vakalarına anında müdahale edecek.
     Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu İl Temsilcisi Köksal Kaçmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait yarı olimpik yüzme havuzunda verilen kursun, bölge için önem taşıdığını söyledi.
     Havuz bulunan bölgelerde cankurtaran belgesine sahip kişilerin görevlendirilmesinin zorunlu olduğunu belirten Kaçmaz, bölgede bu belgeye sahip kişi sayısında eksiklik bulunduğunu, eksikliği gidermek için Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunun desteğiyle cankurtaran kursunu düzenlediklerini ifade etti.
     Kursta uygulamalı ve teorik eğitimler verildiğine dikkati çeken Kaçmaz, daha sonra kursiyerlerden cankurtaran ekipleri oluşturacaklarını söyledi.
     Kaçmaz, kursa katılan 16 kişinin boğulma vakalarına anında müdahale edeceklerini belirterek, Bölgemizde yaşanan boğulma vakalarına müdahale edecek görevli kişilere ihtiyaç vardı. Kurs sayesinde önemli bir eksikliği gidermiş olacağız dedi.
     Bölgede su sporları oyunlarının düzenlenmesi için çalışma yapıldığını belirten Kaçmaz, Su sporları oyunlarında cankurtaran olması gerekiyor. Kursa katılan arkadaşlarımız sadece can kurtarma eğitimi almıyor. Kursiyerlere havuzun bakımı, ilaçlanması ve sporcuların ailelerini nasıl gözetecekleri hakkında da eğitimler veriliyor diye konuştu.
     Kaçmaz, bölgede çok sayıda gölet ve baraj bulunduğunu, boğulma vakalarına sık rastlandığını ifade ederek, kursun ardından balık adam kursu düzenleyeceklerini söyledi.
     Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu eğitmenlerinden Emrah Can da bir hafta sürecek kursta sadece boğulma vakalarına karşı eğitim vermediklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Kursiyerlere sadece boğulma vakalarını değil, ilk yardım bilgilerini olabildiğince öğretiyoruz. Zaman zaman farklı kazalarla da karşılaşılıyor. Bu tür durumlarda neler yapmaları gerektiği anlatılıyor. Boğulmayla karşılaşıldığı zaman neler yapılması gerektiği, nasıl sakin olunabileceği, kazazedeye nasıl müdahale ederek karaya çıkartacağını öğretiyoruz.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Boğulma vakalarına anında müdahale edecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER