Bölgesel Amatör Lig

Bölgesel Amatör Lig -44 Malatyaspor Kulübü Başkanı Bingöl: "Ligde hükmen mağlubiyetimiz bulunduğu için üst lige yükselemiyoruz. Gerekli girişimleri yapacağız"


MALATYA (A.A) - 44 Malatyaspor Kulübü Başkanı Barış Bingöl, "Ligde hükmen mağlubiyetimiz bulunduğu için üst lige yükselemiyoruz. Gerekli girişimleri yapacağız" dedi.
     Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta son hafta Yurtbaşı Belediyespor ile deplasmanda karşılaştıklarını söyledi.
     Ligi avarajla Payas Belediyespor 1975in üstünde bitirmek istediklerini dile getiren Bingöl, oyuncularının da bu motivasyonla maça çıktığını belirterek, "Şampiyon olmasak bile ligi Payas Belediyesporun üstünde bitirmek istedik. Oyuncularımız da bunun bilincindeydi" diye konuştu.
     Maçtan 17-1 galip ayrıldıklarını ifade eden Bingöl, "Biz Bölgesel Amatör Ligin en çok puan alan takımıyız. 11 grupta 165 takımın mücadele ettiği ligde en çok puan alan takımız. Futbolcularımızı, teknik heyeti ve yönetimi bu başarı dolayısıyla kutluyorum" diye konuştu.
     Ligin ikinci haftasında Kadirlispor ile yaptıkları maçı 4-1 kazanmalarına rağmen lisans hatası yüzünden hükmen mağlup olduklarını belirten Bingöl, geçen yılki kuralların uygulanması halinde takımlarının bir üst lige yükselebileceğini ancak bu sezon başında değiştirilen kurallar nedeniyle üst lige çıkamadıklarını söyledi.
     Ligi 70 puanla tamamladıklarını, rakipleri Payas Belediyespor 1975in de aynı puana sahip olduğunu kaydeden Bingöl, "Ligde hükmen mağlubiyetimiz bulunduğu için üst lige yükselemiyoruz. Gerekli girişimleri yapacağız. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.
     44 Malatyaspor, 70 puan ve artı 56 averajla, aynı puana sahip Payas Belediyespor 1975 ise artı 52 averajla ligi tamamladı. İki ekip arasında bu sezon oynanan iki maç 1-1lik skorlarla sonuçlanmıştı.
     "2012-2013 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslara" göre, ikili averajda birbirine üstünlük kuramayan iki ekip arasında genel averaj değerlendirmeye alınmıyor. Statü gereği, ligi aynı puanda tamamlayan iki ekip arasında ikili averajda da eşitlik olması halinde, takımların ligde hükmen mağlubiyetinin bulunup bulunmadığına bakılıyor.
     44 Malatyaspor, bu sezon Kadirlisporu 4-1 mağlup ettiği maçta hükmen yenik sayılmıştı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Bölgesel Amatör Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER