Boluda Özgür Hayata Özel Kulaçlar projesi

Boluda Özgür Hayata Özel Kulaçlar projesi


BOLU (A.A) - Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan Özgür Hayata Özel Kulaçlar projesi kapsamında engelli öğrencilere yüzme dersi verilecek.
     Bolu Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen Özgür Hayata Özel Kulaçlar projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Bolu Vali yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen, engelli öğrenciler ve velileri katıldı.
     Toplantıda konuşan Bolu Vali yardımcısı Ayhan Kartlı, Bu proje sayesinde, toplum olarak, toplumumuzda yaşayan her bireyi kucaklama ihtiyaçlarını giderme, her anlamda sorunları ile uğraşmanın güzel bir örneğini yaşıyoruz diye konuştu.
     Özgür Hayata Özel Kulaçlar projesinin Türkiyede bir örneğinin olmadığını ifade eden Kartlı, Toplumda sadece normal şartlarda spor tesislerine ulaşabilen çocuklarımızı değil, özel imkan ve tesislere ihtiyacı olan çocuklarımızı da bu faaliyetler içerisine alabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz diye konuştu.
     Yüzmenin fiziksel ve ruhsal terapiye yardımcı olduğunu vurgulayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen ise engelli bireylerin sosyal hayata uyum sağlaması ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olmak için bu projeyi başlattıklarını dile getirdi.
     Proje kapsamında, engelli bireylerin sosyal yaşama entegre olmaları, sağlıklı gelişmelerine katıda bulunmak ve topluma kazandırmak amacıyla ilk etapta 3 farklı eğitim grubundan oluşan 25 engelliye yüzme öğretileceği belirtildi.
    
     Muhabir: Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Boluda Özgür Hayata Özel Kulaçlar projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER