Boluda yangın tatbikatı

Boluda yangın tatbikatı -Mudurnudaki bir ilköğretim okulunda gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı


BOLU (A.A) - Bolunun Mudurnu ilçesindeki bir ilköğretim okulunda gerçekleştirilen yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.
     Mudurnu Belediyesi ve Dumlupınar İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan senaryo gereği okulun çatı katında yangın çıktı. Çalan yangın sireninin ardından öğrenciler, öğretmenleri gözetiminde okul bahçesine çıkartıldı. Okul idaresi tarafından Mudurnu Belediyesi aranarak, itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Olay yerine gelen ekipler, okulun çatı katında çıkan yangına müdahale etti.
     Senaryo gereği, okulun ikinci katında bulunan sınıflarda mahsur kalan öğrenciler, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
     Daha sonra öğrencilere, ekipler Yangın tüpü nasıl kullanılır ve yangına nasıl müdahale edilir- konusunda bilgi verdi.
     Bu arada ekiplerin yaktığı ateşi, öğrenciler yangın tüpleriyle söndürmeye çalıştı.
     Mudurnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen, AA muhabirine, okullarda yapılan yangın ve deprem tatbikatlarıyla öğrencileri bilinçlendirdiklerini söyledi. Gürleyen tatbikatlar sayesinde öğrencilerin olası bir afet durumunda ne yapması gerektiğini öğrendiklerini vurguladı.
     Dumlupınar İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Celil Kanat da öğrencilerin yangın konusunda bilinçlenmesi için zaman zaman tatbikat yaptıklarını ifade etti. Kanat, tatbikatta öğrencilerin, yangın çıkmaması için nelere dikkat etmesi, yangın çıktığında ise nasıl müdahale edileceği, yangın tüpünün nasıl kullanılacağı ve yangın sırasında neler yapacakları konusunda bilgilendirildiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber Boluda yangın tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER