Bolunun 2023 Vizyonu ve Doğu Marmara

Bolunun 2023 Vizyonu ve Doğu Marmara Bölge Planı Toplantısı -Bolu Valisi ve MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Özçimen: -"Bölgede yaşayan insanlar, birbirlerine ve devletine saygılı güzel insanlar. Bölgede üretken ve okumuş insanlar var.


BOLU (A.A) - Bolu Valisi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Özçimen, bölgede birbirine ve devlete saygılı insanların olduğunu, bu insanların bir araya getirilmesiyle 2023 vizyonunun hazırlanacağını söyledi.
     MARKA tarafından Bolunun Karacasu mevkisindeki bir otelde düzenlenen "Bolunun 2023 Vizyonu ve Doğu Marmara Bölgesi Planı" Toplantısında konuşan Özçimen, tabiat, insan varlıkları ve beşeri sermaye olarak Türkiyenin en ileri bölgesinde yaşadıklarını anlattı.
     Eşsiz bir doğaya sahip olduklarını ifade eden Özçimen, "Bölgede yaşayan insanlar, birbirlerine ve devletine saygılı güzel insanlar. Bölgede üretken ve okumuş insanlar var. Bunları birbirleriyle buluşturup 2023 vizyonumuzu hazırlayacağız. İl il bunları hazırlıyoruz. Daha sonra bu çalışmalar bölge kalkınma planlarına dönüşüyor" şeklinde konuştu.
     "Boluda turizm konusunda geldiğimiz bir yer var" diyen Özçimen, şöyle konuştu:
     "Önümüzdeki günlerde yapılan çalışmalarımız sonuçlarını gösterecek. Çalışmalarımız peş peşe devreye girecek. Beşeri sermaye konusunda Abant İzzet Baysal Üniversitesinin (AİBÜ) aktif katılımını bekliyorum. Çalışmalar üretken olmayan, pasif mekanlarda konuşulmasın. Bilenler konuşsun. 2023 yılında nasıl bir Bolu öngörüyoruz, ulaşımda, turizmde, sanayide, ticarette bunların üzerinde çalışmalar yapılıyor. Biz Avrupa Birliği (AB) mantığı ile çalışıyoruz. Biz iyi ve mantalitesi yüksek projelere daha yüksek puan veriyoruz. Geri bölgelerimizin bu projeleri yapma kapasitesi zayıf.
     Uzmanlar kapasite geliştirme konusunda da çalışma yapıyor. Biz bunu hala aşamıyoruz. En fazla proje Kocaelinin oluyor. Bunun için de bir numara eğitim diyoruz."
    
     -"Bıkmadan, usanmadan çalışacağız"-
    
     Düzce Valisi Adnan Yılmaz ise en az 3 kat fazla çalışarak 2023 hedeflerine ulaşacaklarını kaydederek, şunları anlattı:
     "Bu hedefler için hiç yorulmayacağız, bıkmadan, usanmadan çalışacağız. MARKAya birçok projeler gelmekte. Bunlar yenilik içeren ve katma değer taşıyan projelerdir. Komisyona giren projelere nereden geldiğine bakmadan hakkıyla girer ve alır alacağını. Kim gayret eder, çalışırsa, güzel projeler ortaya koyarsa o bizim için pozitif ayrımcılık olur.
     İllere eşit gidecek diye bir husus yoktur. Çok güzel projeler ortaya çıkmakta. Birçok ayaktan da projeler gelmekte. MARKA, bulunduğu konum itibarıyla, turizm ve sanayide bir numaradır. Bu konularda geleceğimiz parlak."
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolunun 2023 Vizyonu ve Doğu Marmara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER