Bolu, çok katlı otoparka kavuşacak

Bolu, çok katlı otoparka kavuşacak -Fırka Tepesinde yapılması planlanan 5 katlı otoparkın temeli törenle atıldı


BOLU (A.A) - Fırka Tepesinde yapılması planlanan 5 katlı otoparkın temeli törenle atıldı.
     İsmetpaşa Mahallesinde düzenlenen temel atma töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yapılan çalışmalarla Fırka Tepesinin ortadan kaldırıldığını belirterek, Artık dipteyiz. İnşallah bu binanın adım adım yükseldiğini de göreceğiz dedi.
     Dünyada ve Türkiyede en büyük sorunun otopark olduğunu vurgulayan Yılmaz, Şehrimizde fert başına araç sayısının çok fazla olması dolayısı ile en büyük problem otopark. Araç çekecek yer bulamayınca insanlar araçlarını yollarda yan yana, üst üste, hatta ters yöne bile çekebiliyor. Onun için geldiğimiz günden bu yana otopark konusunda çok ciddi gayretler sarf ettik şeklinde konuştu.
     Tepemiz yine yeşil alan haline dönüşecek diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
     Fırka Tepesi kazıldı ve otopark için uygun alan oluştu. Halkımıza hizmet için Ferhat olup dağları deldik. Bu otopark inşaatı bittiğinde belediye meydanından pazar alanına insanlarımız hiç yorulmadan geçebilecek. Bu, çok devasa bir yapı, devasa bir proje. Düşünülmesi bile zor bir işti. Söylediğimiz zaman da kimse buna inanmamıştı.
    
     -30 bin metreküp beton kullanılacak-
    
     Yüklenici firmanın sorumlusu Ali Nuhoğlu ise Bolunun Türkiye coğrafyasının en yeşil dokularından birine sahip olduğunu ifade ederek, projenin çevreye uyumlu olmasının önem taşıdığını vurguladı.
     5 katlı otoparkın yüzde 80inin toprağın altına gömüleceğin işaret eden Nuhoğlu, İnşaatımız bu özelliği ile Bolu merkezine yakışır ve yaraşır bir çerçevede, çevreye uyumlu bir yapı özelliğini taşımaktadır. Binanın yapısı tam anlamıyla sıfır kota altında organize edildiği için 17 bin 500 metre ankraj çakılarak, 347 adet kazık imalatı yapılarak, çevre yapılara zarar vermeme mantığı içerisinde planlandı diye konuştu.
     Yaklaşık 3 bin ton civarında demir ve 30 bin metreküp civarında beton kullanılacağını anlatan Nuhoğlu, Binanın oturum alanı yaklaşık 8 bin metrekare civarındadır. Bittiğinde inşaat alanı 40 bin metrekareye ulaşacaktır. Bolu, katlı otopark inşaatı bittiği zaman Türkiyenin en iddialı ve modern otoparkına sahip olacak dedi.
     Nuhoğlu, Kültür Park ve Yeraltı Katlı Otoparkın 29 Ekimde hizmete açılması için olağanın üzerinde gayret ve çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Bolu Belediye Başkanı Yılmaz temele harç döktü.
    
     Muhabir: Zafer Göder
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu, çok katlı otoparka kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER