Bolu, İzzet Baysalı anıyor

Bolu, İzzet Baysalı anıyor -İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, yürüyüşle başladı -İzzet Baysal Vakfı Başkanı Baysal: -"Bolu halkı İzzet Baysalı baba olarak görüyor" (Fotoğraflı - Görün


BOLU (A.A) - İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, yürüyüşle başladı.
     Boluya çok sayıda eser ve hizmet kazandıran, 5 Mart 2000de hayatını kaybeden iş adamı Baysalı anmak amacıyla düzenlenen festival kapsamında İzzet Baysal Caddesinde tören düzenlendi.
     Valilik önünde toplanan vatandaşlar, İzzet Baysal Anıtına kadar yürüdü.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende konuşan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, yıllar sonra ilk defa yoğun bir katılımla şükran yürüyüşünün gerçekleştirildiğini söyledi.
     "Amcamın her zaman dilediği gibi insanların mutluluk içinde olması ve birlikte yürüyebilmesini biraz önce gördük" diyen Baysal, halkla protokolün kol kola yürüdüğünü anlattı.
     Merhum Baysalın bıraktığı eserlerle büyük bir ile babalık yaptığını vurgulayan Baysal, "Bolu halkı İzzet Baysalı baba olarak görüyor ve eserlerine sahip çıkıyor. Minnet borcumuzu sonsuza kadar ödemeye çalışacağız. Bolulular ona kalplerinden gelen sevgi ve şükranlarını göstermek için bu festivali düzenledi. Valiliğimiz, şehrimizi temsil eden belediyemiz ve gençliği temsil eden üniversitemiz ön ayak oldu" ifadesini kullandı.
     Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise Baysalın eserleriyle kalbindeki şefkati de halka bıraktığını kaydederek, "İzzet babamızın ideallerine ulaşmamız şarttır. Onun idealindeki gençleri yetiştirmek için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Onun eserlerine ve ardında bıraktığı vakfa dört elle sarılarak anısını her zaman yaşatacağız" şeklinde konuştu.
     Festival, 4 gün sürecek.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu, İzzet Baysalı anıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER