Bosna Hersek heyetinden Kütahyaya vefa ziyareti

Bosna Hersek heyetinden Kütahyaya vefa ziyareti -Kütahya halkının yardımlarıyla cami yaptırılan Tesanj kentinden heyet, Kütahya Valisi Çiftçiyi ziyaret etti


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya halkının yardımlarıyla cami yaptırılan Bosna Hersekin Tesanj kentinden bir grup yönetici, Kütahya Valisi Kenan Çiftçiyi makamında ziyaret etti.
     Çiftçi, Tesanj Belediye Başkanı Fuad Sisic, Müftü Ejub Dautovic, Başimam Fuad Ömerbasic, Belediye Meclisi Başkanı Zehrudin Krusko ile yerel yöneticiler Alic Kasım, Ahmic Muharem ve Solo Hasandan oluşan heyeti kabulünde, Kütahyanın özellikle tarım ve sanayide hızlı gelişme kaydeden bir il olduğunu bildirdi.
     Kütahyada son bir yılda tescil edilen araç sayısının yaklaşık 40 bin olduğunu belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
     Geçen yıl başında işçiler gelip iş aradığını söylüyordu. Bu yıl iş sahipleri gelip işçi arıyor. Haftada bir iş yeri açılıyor veya fabrikanın temeli atılıyor. Üniversitemizde 45 bin öğrenci var. Her yıl 10 bini mezun oluyor. İddialı olacak ama her yıl 10 bin mezunu istihdam edecek iş yerlerimiz var. Kütahyanın yüzde 53ü ormanlarla kaplı. Bu yıl 8 milyon 500 bin fidan diktik. Bir yılda 23 okul inşa edip hizmete aldık. Bazı eksikliklerimizi tamamlayınca eğitim adına yapısal olarak hiçbir sorunumuz kalmayacak. Eğitimde 700 proje yürütüyoruz. Bu projeleri tek tek kontrol ediyorum. 11 devlet, iki özel hastanemiz var. Tavşanlı ve Gediz ilçelerimizde hastane inşaatlarımız devam ediyor. Merkezde ve Simav ilçesinde iki büyük hastane yapmayı planlıyoruz.
     Çiftçi, 280 kilometre bölünmüş yol yapımı için çalışmalarının sürdüğünü, 400 kilometre yolun yapımını ise İl Özel İdaresi aracılığıyla tamamladıklarını ifade etti.
     Sisic de Kütahya halkının destekleriyle Tesanjda yaptırılan Kütahya Camisinin geçen temmuz ayında ibadete açıldığını hatırlattı. Tesanj halkı adına Kütahyalılara teşekkür eden Sisic, Bosna Herseki unutmayıp bu camiyi yaptırdığınız için minnettarız dedi.
     Daha sonra, Sisic ve Ömerbasic tarafından Çiftçiye, Tesanjda yapılan el işi ürünlerden hediye edildi. Çiftçi de konuklarına çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bosna Hersek heyetinden Kütahyaya vefa ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER