Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç,

Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç, Bursada: Eminim ki önümüzdeki dönemlerde Türk yatırımcıların bölgemize yapacağı yatırımlar, Türkiyeyi Avrupa Birliğine daha da yakınlaştıracak


BURSA (A.A) - Bosna Herseki oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyetinde Boşnakları temsil eden Başkan Yardımcısı Enes Sulykanoviç, ülkesinin yatırım için çok cazip bir bölge olduğunu belirterek, Eminim ki önümüzdeki dönemlerde Türk yatırımcıların bölgemize yapacağı yatırımlar, Türkiyeyi Avrupa Birliğine daha da yakınlaştıracak dedi.
     Sulykanoviç ve beraberindeki heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harputu makamında ziyaret etti. Sulykanoviç, ziyaretin Bosna Sırp Cumhuriyetinden Türkiyeye yapılan ilk resmi ziyaret özelliği taşıdığını vurgulayarak, Türkiyenin, Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Herseke çok önemli yardımlarda bulunduğunu söyledi.
     Yardım zamanı geçti, artık ekonomik iş birliği dönemi başlıyor diyen Sulykanoviç, Bosna Hersekin bir parçası olan Sırp Cumhuriyetinin yatırım için çok cazip bir bölge olduğuna dikkati çekti. Sulykanoviç, Yabancı yatırımcılar için fırsatlar sunan bir bölge. Eminim ki önümüzdeki dönemlerde Türk yatırımcıların, bölgemize yapacağı yatırımlar, Türkiyeyi Avrupa Birliğine (AB) daha da yakınlaştıracak dedi.
     Vali Harput da Türkiye ile Bosna Hersek arasında çok güçlü bir işbirliği olduğunu söyledi.
     Harput, Bosna Hersekin geçmişte, sıkıntılı ve zor süreçler geçirdiğini hatırlatarak, İki ülke, çok yönlü bağlarla iç içe. Bugün Bosna Hersek, bağımsız bir cumhuriyet olarak hızla ilerliyor, hızla büyüyor. Birlemiş Milletler (BM) ailesinin onurlu bir üyesi olarak dünyanın saygın devletleri arasında yer alıyor dedi.
     Bursada kökeni Bosnaya dayanan ve şehre çok ciddi ekonomik yatırımlar yapan çok sayıda iş adamı olduğunu belirten Harput, şunları kaydetti:
     Ben bu ziyaretle Bursanın ekonomik, iktisadi, ticari imkanlarının Bosna Hersek ile yapılacak çok daha güçlü bir işbirliği ile somut sonuçlar getireceğine inanıyorum. Bosna Hersekteki potansiyelin değerlendirilmesi adına Bursalı iş adamlarının yapacağı çok önemli yatırımlar olduğunu düşünüyorum. İktisadi yatırımlar noktasında görüşmeler yapılması suretiyle önemli sonuçlar elde edilecektir.
     Vali Harput, Sulykanoviçe İznik Çinisi hediye etti.
     Sulykanoviç, valiliğin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeyi ziyaret etti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Sulykanoviç, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER