Bosna

Bosna-Hersekin Ankara Büyükelçisi Ljepoja: -Bosna Hersekin artık Kocaelide fahri bir konsolosu bulunacak


KOCAELİ (A.A) - Bosna Hersekin Ankara Büyükelçisi Dragoljub Ljepoja, ülkesinin Kocaelide fahri konsolos bulunduracağını söyledi.
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlunu ziyaret eden Ljepoja, kendilerini Türk gibi gördüklerini belirterek, Türkiyenin Bosna Herseke desteğinden dolayı teşekkür etti.
     Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersekin artık Kocaelide fahri bir konsolosu bulunacak, bunun için görüşmeler son noktaya geldi diyen Ljepoja, Kocaeli ile olan ticari, kültürel, ekonomik ve turizm ilişkilerini geliştirmek istediklerini bildirdi.
     Ljepoja, Kocaelinin Türk ekonomisine katkılarını yakından bildiğini ifade ederek, Kocaelinin ekonomisinin Bosna Hersek ekonomisine eşdeğer olduğunu kaydetti.
     Karaosmanoğlunu ülkesine davet eden Ljepoja, Biz tek bir milletiz, kardeşiz. Osmanlı, bölgede yüzlerce yıl hüküm sürdü. Bizim insanımız kendisini Türk gibi hissediyor. Bosna Hersek olarak, Türkiyeyi model alıyoruz, Türkiyeden başka dostumuz olmadığını düşünüyoruz. Türkiyenin güçlü ekonomisi bize de güç veriyor şeklinde konuştu.
    
     -Bosna Hersek bizim kardeşimizdir-
    
     Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu ise Ljepojayı Kocaelide misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Bosna ziyaretinde kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirten Karaosmanoğlu, şunları söyledi:
     Ziyaretinizle bize şeref verdiniz. Bosna Hersek bizim kardeşimizdir. Türk halkı, Boşnak kardeşlerini çok seviyor. Kocaeli bir sanayi kenti, iş adamlarımızın Bosnaya yatırım yapması için gerekli altyapının oluşmasına destek vermeye hazırız. İlişkilerimizin gelişmesi bizi de mutlu eder.
     Karaosmanoğlu, Ljepojaya işlemeli vazo hediye etti.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER