Boydak Holdingte toplu sözleşme sevinci

Boydak Holdingte toplu sözleşme sevinci


KAYSERİ (A.A) - Hak-İşe bağlı Öz Ağaç-İş, Çelik-İş ve Öz İplik-İş sendikaları ile Boydak Holding arasında 7 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla tamamlandı.
     Tarafların 2 Martta yaptığı mutabakata göre, 2 yıllık dönemin ilk yılında işçilerin maaşlarında ortalama yüzde 12.5, sosyal haklarında yüzde 20 artış sağlanırken ikinci yıl için her iki alanda da yüzde 8 oranında artış sağlandı.
     Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Celalettin Korkmazyürek, Öz Ağaç-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Demir, Öz Ağaç-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Adnan Kıyak ve Öz İplik-İş Sendikası Şube Başkanı Cuma Eren, yaptıkları ortak açıklamada, yapılan sözleşmenin şartlara göre en iyilerden birisi olduğunu belirterek, İşveren ile yapılan görüşmeler oldukça zorlu geçti ama işçilerimizin genelinin memnun olduğu bir sözleşme yaptık. Bu konuda bizlere destek veren ve anlayış gösteren işverene teşekkür ederiz. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da işçiler olarak aldığımızın hakkını çalışarak vereceğiz. Boydak Holdingi şimdikinden çok daha ilerilere taşımak için işçiler olarak elimizden geleni yine yapmaya devam edeceğiz. Yapılan sözleşmenin işçilerimize de hayırlı olmasını temenni ediyoruz ifadelerini kullandılar.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Boydak Holdingte toplu sözleşme sevinci Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER