Bozok Üniversitesine kurulması planlanan teknopark birimi

Bozok Üniversitesine kurulması planlanan teknopark birimi


YOZGAT (A.A) - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt ile Bilim Teknoloji Daire Başkanı Mustafa Aydoğan, Bozok Üniversitesi merkez yerleşkesinde kurulması planlanan teknopark birimiyle ilgili incelemelerde bulundu.
     Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, burada yaptığı açıklamada, Yozgata Erciyes Teknoparka bağlı birim kurma çalışması yürüttüklerini hatırlattı.
     Çalışmaların son aşamaya geldiğini bildiren Uçar, Sayın Uzkurt ve Aydoğan, inşa edilecek birim binasını yerinde inceledi. Bina temelinin haziran ayında atılması planlanıyor. Bina bittiğinde bu merkez, sanayicilere, iş adamlarına, araştırmacılara ve firmalara açık olacak dedi.
     Genel Müdür Uzkurt da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının AR-GE kültürünün gelişmesi, sanayinin, araştırma geliştirme ve inovasyon alt yapısının geliştirilmesi konusunda her türlü desteği sağladığını vurguladı.
     Bozok Üniversitesinin bu yöndeki girişimini takdirle karşıladıklarını belirten Uzkurt, Teknopark kurma isteği olan ilde, üniversite ve sanayi temsilcilerinin bu konuya sahip çıkmaları gerekiyor. Burada amaç sadece bir teknopark kurmak değil, teknoparkı sürdürülebilir hale getirmektir. Umarım bu süreç Yozgat için hayırlı olur diye konuştu.
     (ÖG-MUS)
<< Önceki Haber Bozok Üniversitesine kurulması planlanan teknopark birimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER