Bozüyükte Hıdrellez Kutlamaları

Bozüyükte Hıdrellez Kutlamaları -TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Poyraz: "Hıdrellez, Anadolu coğrafyasında millet olarak her yıl kutladığımız birlik ve beraberliğin sembollerinden birisi" (Fotoğraflı


BİLECİK (A.A) - TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, "Hıdrellez, Anadolu coğrafyasında millet olarak her yıl kutladığımız birlik ve beraberliğin sembollerinden birisi" dedi.
     Poyraz, Bozüyük Belediyesi tarafından Kent Ormanında düzenlenen "9. Geleneksel Hıdrellez Şenlikleri"nde yaptığı konuşmada, hıdrellez kıştan çıkıp yaza geçişin müjdecisi, ölümden sonra da yeniden hayatın ispatı olduğunu söyledi.
     Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Poyraz, şöyle konuştu:
     "Bizi başka alanlara saptırmaya çalışanların, bizi bozmaya çalışanların tarihin akışını değiştirmeye, saptırmaya çalışanlara pirim vermemiz gerekiyor. Bizim hedeflerimiz büyük inşallah bu ekip, bu kadro ve bu millet olarak yeniden büyük Türkiyeyi inşa etme anlamında yeniden büyük medeniyetimizi inşa etme anlamında bıkmadan usanmadan gayretli bir şekilde çalışacağız. Bunu istemeyenler olacak hiç önemli değil. İnşallah bu hedefte bıkmadan, usanmadan çalışacağız, hedefimizden sapmayacağız. Cenab-ı Hak niyetlerimizi haberlerimizi karşılıksız bırakmasın diyorum."
     Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı da coşkuyla kutlamayı planladıkları şenlikleri Reyhanlıdan aldıkları üzücü haberle yerini derin bir hüzne bıraktığını ve şenliklerdeki bazı programları iptal ettiklerini, onun yerine terör saldırısında hayatını kaybedenler için mevlit okutmaya karar verdiklerini söyledi.
     Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında gelenek, görenek, töre ve inançların geldiğini ifade eden Bakıcı, "Kültürümüzde sıkıntıda bulunanların yardımına koşmalarıyla tanınan Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştukları ve dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılır. Böylesine anlamlı bir günü ifade eden "Hıdrellez Bayramı"nın hayırlı olmasını, sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve bereket getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından şenliğe katılan çocuklara uçurtma armağan edilirken, Poyraz ve beraberindekiler Kent Ormanında incelemede bulundu.
     Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, il genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Bozüyükte Hıdrellez Kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER