Bozüyükte kan bağışı kampanyası

Bozüyükte kan bağışı kampanyası -Kampanyaya emniyet mensupları da destek verdi


BİLECİK (A.A) - Bozüyükte düzenlenen kampanyada, vatandaşların yanı sıra ilçede görevli emniyet mensupları kan bağışında bulundu.
     Türk Kızılayı Eskişehir Kan Merkezinde görevli Dr. İsmail Köylü, AA muhabirine, kendisi dahil 6 kişilik ekip tarafından ilçede iki gün süresince kan toplama aracında kan alma işlemleri yapıldığını söyledi.
     Emniyet Amiri Hakkı Güner ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin de kampanyaya destek verdiğini belirten Dr. Köylü, iki ünde toplam 160 ünite kan toplandığı bildirdi.
     Kan bağışının insan sağlığı için çok önemli olduğuna dikkati çeken Dr. Köylü, şöyle konuştu:
     Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Kan verirsek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Yılda üç kez kan bağışı yapılabilir. Sağlıklı kişilerin yılda en az iki kez kan bağışı yapmasıyla ülkemizin ihtiyacı karşılanabilmektedir. Ancak düzenli olarak kan bağışlayan kişi sayısı çok azdır. Herkesi kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz.
     Dr. Köylü, kanın acil değil, sürekli ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, Bozüyükteki kampanyalara verilen destekten memnun olduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bozüyükte kan bağışı kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER