Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Köylerde toprak tahlili ve analizi çalışmaları başlatıldı


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçesindeki köylerde toprak tahlili ve analizi çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.
     Bozüyük Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelindeki köylerde bilinçli gübreleme için toprak tahlili ve analiziyle ilgili çalışma başlatıldığı kaydedildi.
     Yapılan çalışmalarda görevli ekipler tarafından çiftçilere uygulamalı eğitimler verildiği belirtilerek, şunlar ifade edildi:
     Çalışmalar kapsamında toprak tahlili ve analizi yapılarak, alınan toprak numuneleri, çeşitli araştırmalardan geçirilmektedir. Çıkacak sonuca göre çiftçilerin bilinçli gübreleme yöntemi kullanması ve daha kaliteli üretimin elde edilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca bakanlığın uyguladığı toprak analiz desteğinden ilçemiz çiftçilerinin de yararlanabilmesi ve haberdar olması amaçlar arasında yer almaktadır.
    
     -Bozüyük Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda ders başı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunda ders başı yapıldı.
     Okul Müdürü İlknur Mert, yaptığı açıklamada, geçen yıl eğitime başlayan anaokuluna talebin yoğun olduğunu belirterek, öğrenci kapasitesinin tamamen dolduğunu söyledi.
     Okulda alan dışı öğretmenin görev yapmadığını, genç ve dinamik bir kadroyla eğitime başladıklarını kaydeden Mert, şöyle konuştu:
     Okula 140 öğrenci kaydedildi. Okulumuz 36 ay ile 66 ay arasındaki çocuklara hizmet vermektedir. Özel okul seviyesinde, alanında başarılı öğretmenlerle çocuklarımıza çeşitli beceriler kazandırmanın yanı sıra oyun eşliğinde okula ve hayata hazırlıyoruz. Velilerimizin okulumuza olan yoğun talebi, bizleri daha da azimle çalışmaya teşvik ediyor.
    
     Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER