Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Türk Kızılayı Bozüyük Şube Başkanı Yavaş: -2012 yılı kurban bağış kampanyası başladı


BİLECİK (A.A) - Türk Kızılayı Bozüyük Şube Başkanı Zekeriya Yavaş, Kızılayın 2012 yılı kurban bağış kampanyasının başladığını duyurdu.
     Yavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, halktan takdir toplamış kurban bağış kampanyasına bu yıl da devam edeceklerini belirterek, 2012 yılı için bir hisse kurban vekalet bedelinin 675 lira olarak belirlendiğini bildirdi.
     Vatandaşların yaptıkları bağışları mutlaka kurban keserek değerlendirdiklerini dile getiren Yavaş, şöyle devam etti:
     Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Et Balık Kurumu ile anlaşma yapıldı ve kurbanlar burada kesilecek. Elde edilen etler kavurma yapılacak. Daha sonra kavurma yapılan etler, 800 gramlık kutular halinde Et Balık Kurumunun soğuk hava depolarında saklanacak. Yıl içinde ise şubelerden gelen ihtiyaçlara göre hazırlanan kavurmalar, şubelere ulaştırılacak ve şubeler tarafından ihtiyacı olan vatandaşlara dağıtılacak.
     Yavaş, vatandaşların dolar ve Avro olarak da bağış yapabileceklerini anlatarak, vatandaşların, bir hisse kurban vekalet bedeline tekabül eden 380 dolar veya 310 Avro ödeyerek, kurban bağış kampanyasına katılabileceklerini söyledi.
    
     -Kan bağış tırı Bozüyükte
    
     (Fotağraflı)
    
     Eskişehir Kızılay Kan Merkezine bağlı kan bağışı tırı, Bozüyük ilçesine gelerek gönüllülerden kan aldı.
     Cumhuriyet Meydanındaki bağışta bir günde 50 ünite kanın toplandığı bildirildi.
     Görevliler, Bozüyükte kan bağışına olan ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, bu ilgi ve alakanın sürmesi temennilerinde bulundu.
     Kan bağışının önemi hakkında insanlara bilgiler verdiklerini dile getiren görevliler, herkesi kan bağışı kampanyasına destek olmaya davet ettiklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER