Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Tekelioğlu: -Çocuklarınızın karnelerindeki notları değerlendirirken kendi öğrencilik yıllarınızı hatırlayarak eleştirilerde bulunun


BİLECİK (A.A) - Bilecik Eğitim Derneği Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, öğrencilerin karnelerindeki notları değerlendirirken, velilerin kendi öğrencilik yıllarını hatırlayarak eleştirilerde bulunmalarını istedi.
     Tekelioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelindiğini hatırlatarak, çeşitli nedenlerle öğrencilerin karnelerinde zayıfların olabileceğini bildirdi.
     Öğrencilerin karnelerinde gelebilecek zayıf notları, gülün dikenlerine benzeten Tekelioğlu, şöyle konuştu:
     Nasıl ki, koklamaya doyamadığımız güllerin dikenleri gülün değerini azaltmıyorsa karnelerdeki zayıflar da güldeki dikenler gibidir. Birinci kanaat notu diyoruz. Öğretmenlerimizin, öğrenciler üzerindeki dört aylık dönem kanaatini ortaya koyuyorlar. Her öğrencinin aynı beceri ve kabiliyette olmadığını göz önünde bulundurmak gerekir. Bizler de öğrencilik dönemlerini yaşadık. Hiç mi zayıfımız olmadı- Hiç mi sınıfta kalmadık- Çocuklarımıza derslerinde ne kadar yardımcı olduk- Okuldan eve geldiklerinde bilemedikleri soruları sorduklarında televizyon seyretmekten onlara ne kadar zaman ayırdık- Bütün bunları değerlendirerek davranmamız gerekir. Öğrencilerin karnelerindeki notları değerlendirirken, velilerin kendi öğrencilik yıllarını hatırlayarak eleştirilerde bulunmalıyız.
     Tekelioğlu, velilerin, öğrencilerle bir arkadaş gibi konuşup, ikinci yarıyıl için nelerin yapılabileceği, anne ve baba ne gibi katkılar yapabileceklerini gibi konuların üzerinde durulması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     -Öğrencilerden itfaiyeye ziyaret
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Özel Orhangazi Koleji öğrencileri, Bozüyük Belediyesi itfaiyesini ziyaret etti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Özel Orhangazi Koleji birinci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin, İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek, itfaiye erlerinden yangın eğitimi aldığı kaydedildi.
     Ziyarette, yangından uzak durmaları ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildiği ifade edildi. Ziyaret sonunda öğrenciler, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı ve itfaiye personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER