Bozüyükten kısa kısa

Bozüyükten kısa kısa -4. Uluslar arası bilgi ve etkinlik yarışması


BİLECİK (A.A) - Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 4. Uluslararası bilgi ve etkinlik yarışması finalinde Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci oldu.
     Halk Eğitim Merkezi Salonunda, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, AK Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, CHP İlçe Başkanı Metin Torun, okul müdürleri ve öğretmen ile öğrencilerin katıldığı yarışmada, Bilecik ile Bozüyük, Gölpazarı ve Söğüt Anadolu İmam Hatip Liseleri yarıştı.
     Bozüyük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ali Oğuz, bu tür yarışmalarla Arapça öğreniminin yaygınlaşacağını belirterek, eğitim ve öğretim sisteminde en az bir dil öğrenimi zorunlu hale geldiğini söyledi.
     İmam Hatip Liselerinin Arapça eğitimiyle bunu başardığını anlatan Oğuz, İmam Hatip Lisesi için Arapça sadece bir dil değildir. Bu dil onlar için hem Kuran-ı Kerimi anlama hem meslek öğrenme hem de yakın ilişkiler kurduğumuz Ortadoğu coğrafyasıyla iletişim kurma anlamında çok önemlidir. 25 Arap ülkesinden 350 milyona yakın bir nüfusun konuştuğu, Kuran-ı Kerimin dili olması sebebiyle tüm İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan Arapçayı daha etkin kullanan, kendilerini yazılı ve sözlü olarak ifade edebilen gençlerin yetiştirilmesine öncülük etmektedir diye konuştu.
     15 sorunun sorulduğu yarışmada Bilecik Anadolu İmam Hatip Lisesi 90 puanla birinci olurken, Bozüyük, Gölpazarı ve Söğüt Anadolu İmam Hatip Liseleri ikinci oldu. Yedek sorularda, Gölpazarı İmam Hatip Lisesi ikinci, Söğüt Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncülüğü elde etti.
     Dereceye giren öğrenci ve okul müdürlerine, Şişman ve beraberindekiler, plaket ve çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Dolmuş güzergahlarının değişikliği
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Yeşilkent Mahallesi Muhtarı Hayati Çil, mahallede dolmuş güzergahı değişikliğine gidildiğini bildirdi.
     Çil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belkent 2 konutlarında yaklaşık 250 dairenin bulunduğunu ve hiçbir dolmuşun gitmediğini belirterek, yapılan düzenlemeyle problemin çözüldüğünü söyledi.
     Yapılan değişiklik nedeniyle Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcıya ve Minibüsçüler Derneğine teşekkür eden Çil, "Uzun süredir Yeşilkent Mahallesindeki dolmuş problemlerini çözmek için çaba gösteriyorduk. Şu anda istediğimiz noktaya gelmiş sayılırız. Mahallemizde bulunan Belkent 2 konutlarında yaklaşık 250 daire bulunuyor ve bu mevkiye hiçbir dolmuş gitmiyordu. Buradaki mahalle sakinleri hastaneye dahi gelemiyorlardı. Artık dolmuşlar 2. Caddenin başından girip 1002 ve 1003 sokaklara hitap edebiliyor" dedi.
    
     Muhabir: Barış Eren / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bozüyükten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER