Çeşme Belediyesi terk edilen hayvanları sahiplendiriyor

Çeşme Belediyesi terk edilen hayvanları sahiplendiriyor -Belediye Başkanı Tütüncüoğlu: "Barınağımızdaki hayvanları, seveceğine ve bakımını üstlenebileceğine inandığımız sorumluluk sahibi insanlara teslim ediyoruz" (Foto


İZMİR (A.A) - Çeşme Belediyesi, yaz sezonu sonunda tatilciler tarafından terk edilen ve barınakta koruma altına alınan hayvanları, onların sevgi ve bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecek hayvanserlere ücretsiz olarak veriyor.
     Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede özellikle yaz sezonunda tatilciler tarafından temin edilen evcil hayvanların, tatil dönüşü sokağa terk edildiğini belirtti.
     Sokakta yaşam mücadelesi veren bu hayvanların Çeşme Belediyesi Veteriner Hizmetleri ekiplerince toplandığını ifade eden Tütüncüoğlu, Hayvan dostlarımız için 2006 yılında Sarnıç bölgesinde 14 dönümlük yeşil arazi üzerine kurduğumuz hayvan barınağı ve bakım merkezi ile onların doğal ortamda yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlıyoruz. Yeşil ve ağaçların içinde düzenli olarak beslenen, aşı ve bakımları periyodik olarak yapılan hayvanların, tek eksikleri ise sevgi diye konuştu.
     Tütüncüoğlu, hayvanların asıl ihtiyacı olan sevginin karşılanması için sahiplendirme çalışması yaptıklarını dile getirerek, şunları söyledi:
     Şu an elimizde sahip bekleyen 350 köpek var. Fakat bu hayvanları para karşılığı değil, sevgi karşılığı veriyoruz. Barınağımızdaki hayvanları, seveceğine ve bakımını üstlenebileceğine inandığımız sorumluluk sahibi insanlara teslim ediyoruz.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Çeşme Belediyesi terk edilen hayvanları sahiplendiriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER