BTSOdaki meclis ve komite seçimleri

BTSOdaki meclis ve komite seçimleri -Başkan adaylarından Burkay: -"Zamanımızı ve gayretimizi ayrıştırmaya, başkalarını itham altında bırakmaya değil, bize yakışan şekilde Bursamız için ortaya koyduğumuz projeleri anlatmak için harcad


BURSA (A.A) - BTSO başkan adaylarından İbrahim Burkay, "Zamanımızı ve gayretimizi ayrıştırmaya, başkalarını itham altında bırakmaya değil, bize yakışan şekilde Bursamız için ortaya koyduğumuz projeleri anlatmak için harcadık" dedi.
     Burkay, BTSOda gerçekleştirilen komite seçimlerine ilişkin açıklamasında, "10 gün önce ilan ettiğimiz listelerden seçilen arkadaşlarımız ortada. Listelerimizden seçilen 75 arkadaşımız ve strateji gereği liste çıkarmadığımız komitelerdeki meclis üyelerimizin de desteği ile BTSOda yeni yönetimi oluşturacağız. 14 Mayıs, Bursa için değişimin miladı olacak" diye konuştu.
     Oda bünyesinde yer alan 51 komiteden 45inde "Bursa 2023 Platformu" olarak aday çıkardıklarını, strateji gereği diğer komitelerde bunu yapmadıklarını ifade eden Burkay, alışılagelmişin dışında aday listelerinin seçim sabahı üyelere dayatılması geleneğini yıktıklarını vurguladı.
     Bursa iş dünyasının büyük kesiminin açık desteği ortadayken, birkaç ay öncesinde kendilerine yönelik, "30 meclis üyesi ancak alırlar" diyebilen kesimlerin, seçim neticesine rağmen gerçek dışı söylemlerle kamuoyunu hala yanlış yönlendirmeye çalışmalarını şaşkınlıkla izlediğini belirten Burkay, adayların ve seçim sonuçlarının listelerden kimlerin meclise girdiğini gösterdiğini dile getirdi.
     Burkay, şöyle konuştu:
     "Komite listelerinin oluşumundaki çarpıklıklara, seçim süreci boyunca BTSO imkanlarının avantaj sağlayacak şekilde kullanılmasına ve yetki belgelerinin alınması sırasında üyelere yaşatılan sorunlara rağmen, seçim sürecinin başından bu yana sadece ve sadece projelerimizle gündeme geldik. Demokrasinin gereği olan rekabeti en seviyeli şekilde yaptık. Popülizm kokan mesajlara açıklamalarımızda asla yer vermedik. Zamanımızı ve gayretimizi ayrıştırmaya, başkalarını itham altında bırakmaya değil, bize yakışan şekilde Bursamız için ortaya koyduğumuz projeleri anlatmak için harcadık. Ötekileştirmenin, bunu seçim malzemesi olarak kullanma anlayışının Bursa iş dünyasında asla karşılık bulmadığını da sandıkta görmüş olduk. 14 Mayısta ortaya çıkacak meclis ve yönetim kurulu tablosu da üretilen spekülasyonlara en güzel cevap olacaktır."
     Bursa iş dünyasının, çizdikleri vizyon ve ortaya koydukları projelere sahip çıktığını kaydeden Burkay, "Projelerimizi anlattık, destek verdiler. Bu takım sizsiz olmaz dedik, bizi yalnız bırakmadılar. Bursa, daha üstün bir yarını hak ediyor dedik, sahip çıktılar. Rekor bir katılım oranıyla sandık başına gelen ve oyunu kullanan tüm üyelerimize tekrar teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber BTSOdaki meclis ve komite seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER