BTSO seçimlerine doğru

BTSO seçimlerine doğru -Kuruluşu Osmanlının son dönemine (1889) uzanan, 34 bine yakın üyesiyle Türkiyenin en büyük ticaret ve sanayi odalarından biri olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 12 Şubatta komite ve meclis üyelerin


BURSA (A.A) - Haluk Yüksel - Kuruluşu Osmanlının son dönemine (1889) uzanan, 34 bine yakın üyesiyle Türkiyenin en büyük ticaret ve sanayi odalarından (TSO) biri olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 12 Şubatta komite ve meclis üyelerini, ardından da yönetim kurulu ve meclis başkanlık divanını seçecek.
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BTSOnun hem şehre hem de üyelerine sağladığı katkılarla Türkiyenin en önemli odalarından birisi olduğunu, ticaret ve sanayi hayatına yön veren önemli bir kurum olarak öne çıktığını söyledi.
     Parseker, odanın kendine uygun gelenekleri olduğunu ifade ederek, Burada, tecrübe ve birikim çok önemli bir konudur. Bütün bunları üzerine koyduğumuzda, gelecek dönemde odanın, ticaret ve sanayi hayatıyla bütünleşerek, yoluna daha da iyi bir şekilde devam etmesi lazım. Ama bunu yapabilmesinin temeli iyi ve tecrübeli bir kadrodan geçer. Tecrübeyle, gençliği mix (karışım) etmek zorundayız, bununla beraber ortaya yeni bir çalışma anlayışı çıkmalı ve yukarıdan aşağıya değil, aşağıdan yukarıya doru bir yönetim modeli oluşturulmalı diye konuştu.
    
     -Birikimimin burada değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen...
    
     Kendi adaylığıyla ilgili değerlendirmelere de değinen Parseker, şöyle devam etti:
     Benim kendi adaylığımla ilgili bir şey söylemek bugün için çok erken. Çünkü burada seçimlerin bir şekli vardır. İlk önce, oda başkanlığı adaylığı için ilk önce meclise girmeniz gerekli. Önümüzdeki ay içinde komite seçimlerimiz var, komite seçimlerimizden meclise girdiğimiz takdirde, arkadaşlarımızla oturup paylaşırız, nasıl bir bir yol izleyeceğimize o zaman karar veririz. Bugünden böyle bir şeyin erken olduğunu düşünüyorum. İlk önce meclisin teşekkül etmesi lazım. Aday olabilmem için ilk önce benim, kendimin bir kere meclise girmesi lazım ve arkadaşlarımızın tabii meclise girmesi, meclis profilinin ortaya konulması lazım ve bu meclis profili içinde meclis aritmetiğine bakıp, arkadaşlarla konuşup ondan sonra karar vermenin daha doğru olduğu kanaatindeyim.
     Parseker, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmezin, seçimlerde aday olmadığını daha önce açıkladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Benim gerek TOBBdaki görevim, gerekse burada geçmiş dönemdeki meclis başkanlığım, mevcut tüm TOBB ve BTSO camiasında belli bir birikimim var. Bu birikimimin burada değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen tabii üyelerimizden birçok arkadaşlarımız oluyor. Tabii ki ben bunları alıyorum, memnuniyetle karşılıyorum, kendilerine de teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde bu birimlerin sonuçlarını görüp göremeyeceğimize o zaman karar vereceğiz.
    
     -Herhangi bir kimsenin odası değil-
    
     Seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Parseker, şunları dile getirdi:
     Komitelerde müthiş bir yarış var, tüm komitelerde bu yarışı şimdiden hissediyorum, bu yarış olacak. Olmalı da tabii ama bu, belli ve makul ölçülerde olmalı. Yani kuralların dışına çıkmadan, etik davranışların dışına çıkmadan, bazı insanların bazı açıklarını arayarak konuları o şekilde ortaya koymadan, sadece burada seçildiği takdirde neler yapabileceğini ortaya koyarak, bir hizmet yarışı şeklinde olmasının doğru olduğu kanaatindeyim. Ama bu hizmet yarışından çıkıp da başka yönlere doğru giderse, çok doğru olmayacağı kanaatindeyim. Burası BTSO, bir grubun veya herhangi bir kimsenin odası değil, herkesin, 34 bin üyesiyle bütünleşecek bir yapının olması gerektiği bir oda. Gelenekleri olan bir oda, o yüzden şemsiyenin herkese açılacağı, herkesin içeride kabul göreceği bir yönetim modeli olmalı. Yani x bir grubun olmamalı.
     Bu arada, komitelerdeki üye sayılarının değişmesi nedeniyle halen 148 olan BTSO Meclisi üye sayısının, yeni dönemde 122 olacağı öğrenildi.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber BTSO seçimlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER