Bu beldede vefat edenler Son Yolculuk

Bu beldede vefat edenler Son Yolculuk Caddesinden uğurlanıyor -Tokata bağlı Güryıldız Beldesinde vefat edenler, 1999 yılında belediye meclisi kararıyla Son Yolculuk adını alan caddeden uğurlanıyor


TOKAT (A.A) - Tokatta bir beldede vefat edenler, Son Yolculuk Caddesinden son yolculuklarına uğurlanıyor.
     Güryıldız Belediye Başkanı Hüseyin Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldelerinin Tokata 20 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.
     Beldelerinin 1999 yılında kurulduğunu anımsatan Uçar, Belediyemiz kurulduğunda beldemizdeki cadde ve sokaklara yeni isimler vermemiz gerekiyordu. Her mahallemizin kendine has özelliklerini veya tanınan şahısların isimlerini caddelere veya mahallelere verdik diye konuştu.
     Beldelerinden şehit olan Abdullah Özerin ismini bir mahalleye verdiklerini ifade eden Uçar, sözlerine şöyle devam etti:
     Bir caddemize bizim buralı olan hemşehrimiz Ali Yücelin adını verdik. Burası mezarlığa giden bir cadde olduğu için 1999 yılında belediye meclisimiz toplanarak bir karar aldı. Buraya mezarlık yolunda olduğu için Son Yolculuk Caddesi ismini verdik. Caddeye bu ismi verdiğimiz için bazı vatandaşlar, bu nasıl isim diye tepki gösterdi. Vatandaşlara mezarlık yolunda olduğu için böyle isim verdik diye mantıklı açıklamasını yaptık. Bizim bu sokağımızın ismi ilginç cadde isimleri arasında yer alıyor.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Bu beldede vefat edenler Son Yolculuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER