Bu futbol ligi, engellilere özel

Bu futbol ligi, engellilere özel -Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından Türkiyede ilk kez zihinsel engelli sporculara yönelik kurulan Özel Sporcular Futbol Ligi engellilerin yaşama tutunmasına katkı sağlıyor -Türkiye


MERSİN (A.A) - Derviş Çömez - Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından Türkiyede ilk kez zihinsel engelli sporculara yönelik kurulan Özel Sporcular Futbol Ligi engellilerin yaşama tutunmasına katkı sağlıyor.
     Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Metin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt genelinde 130 bin civarında zihinsel engellinin bulunduğunu belirterek, imkanlar dahilinde bu engellilere ulaşarak engellerini aşmaya çalıştıklarını söyledi.
     Bu kapsamda engelli gençlerin topluma kazandırılmasına ve engellilerin yaşama tutunmasına katkı sağlamak adına ekim ayının ilk haftasında İstanbul, Ankara, Alanya, Kocaeli, Malatya, Mersin, Zonguldak, Balıkesir, Erzincan, Ordu, Elazığ, Yalova, Kırklareli ve Adanadan toplam 14 takımın yer aldığı Özel Sporcular Futbol Ligi kurduklarını hatırlatan Taş, 1 Haziran 2013 tarihinde tamamlanacak ligdeki takımları, Türkiye genelindeki 150 engelli spor okulundan 50 kulübün müracaatını inceleyerek seçtiklerini belirtti.
     Normal bir futbol liginde 11 futbolcunun sahaya çıktığını, ancak bu ligde her takımın 9ar futbolcuyla ter döktüğünü anlatan Taş, ligin oldukça başarılı şekilde devam ettiğini, engellilerin bu organizasyon sayesinde yaşama tutunduğunu bildirdi.
     Engellilerin Londrada yapılan Paralimpik Olimpiyatlarında çok önemli başarılar elde ettiğini anımsatan Taş, Engelli sporcularımız, imkan verildiğinde neler yapabileceğini gösterdi. Bizde bu lig sayesinde zihinsel engelli çocuklara spor yaptırmak, onları sağlıklı yaşama kavuşturmak istiyoruz dedi.
     Zihinsel engelli çocukların spor yapmasının önemli olduğunu dile getiren Taş, şöyle konuştu:
     Zihinsel engelli çocuklarımızın, diğer çocuklar gibi her şeyi yapabildiklerini kanıtlamak, velileri rahatlatmak, çocuklarımızın stresini ve enerjisini spor yaptırarak sahalara yansıtmak istiyoruz. Bu da engellilerin topluma uyum sağlamalarını ve yaşamsal alanlarda başarılı olmalarına önemli bir katkı sağlıyor. Şimdiye kadar ligle ilgili çok güzel geri dönüşler aldık. Sahalarda, aynı zamanda kardeşliği, kaynaşmayı ve birlikte bir şeyler yapabilmeyi de engellilerimizle herkese gösteriyoruz.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bu futbol ligi, engellilere özel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER