Bucakta bitkisel atık yağlar toplanacak

Bucakta bitkisel atık yağlar toplanacak


BURDUR (A.A) - Bucakta bir firmayla yapılan sözleşme gereği kamu ve özel işletmelerdeki bitkisel atık yağlar, özel kaplarla toplanacak.
     Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, yaptığı açıklamada, kamu ve özel işletmelere dağıtılacak toplama kaplarıyla bitkisel atık yağların toplanacağını ifade etti. Ayaz, bu şekilde toplanan atık yağlar ile çevreye verilen zararın engelleneceğini kaydetti.
     Kullanılmış bitkisel atık yağların, evsel atık su kirliliğinin yüzde 25ini oluşturduğunu ifade eden Ayaz, Atık yağlar ekotoksik özelliğe sahiptir. Bulunduğu ortamı kirletir, ortamda yaşayan canlılara zarar verir. Arıtılmayan atık suların içindeki bitkisel ve hayvansal atık yağlar, denizlere, göllere ve akarsulara döküldüğü zaman o suyun kirlenmesi ve sudaki oksijenin azalması sonucu, başta balıklar olmak üzere diğer canlılar üzerinde büyük tahribata yol açar dedi.
     İlçede bulunan işletmelerin, atık yağ toplayan firmalara yardımcı olmaları konusunda uyarılarda bulunan Ayaz, Restoranlar, lokantalar, kafeler, yemek fabrikaları, pastanelerden özel toplama kaplarıyla toplanacak atık yağlar toplanacak. Bunlar kendi işletmelerinde geri kazanım olarak da kullanılacak. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekiyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Bucakta bitkisel atık yağlar toplanacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER