Bucaspor Futbol Akademisindeki anlaşmazlık

Bucaspor Futbol Akademisindeki anlaşmazlık -Akademi Kurucu Başkanı Seyit Mehmet Özkan: -Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak uğruna iki taraf da üzerine düşen görevi yapmıştır


İZMİR (A.A) - Bucaspordaki görevinden ayrılan Bucaspor Futbol Akademisi Kurucu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulüple olan aralarındaki ihtilafın yapılan görüşmeler sonucunda ortadan kalktığını bildirdi.
     Özkan yaptığı yazılı açıklamada, Bucaspor Kulübü ile bugün yapılan görüşmelerle aralarındaki sorunların çözüldüğünü, bu nedenle yarın yapılacak törenle bir protokol imzalanacağını belirtti.
     Törene Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur ile katılacağını belirten Özkan, protokoldeki detaylar hakkında şu bilgilere yer verdi:
     Bucaspor Kulübünden Altınordu Futbol Yatırımları A.Şye geçen 81 çocuğun bonservisleri tüm profesyonellik haklarıyla birlikte kırmızı-lacivertlilere verilecek. Özkanın alacakları, Bucaspor Futbol Akademisinde yetişen ve Bucasporda kalan 28i profesyonel, 68i amatör toplam 96 genç futbolcunun herhangi bir tarihte, herhangi bir kulübe 5 yıllık süreçte satılmasından elde edilecek gelirin yüzde 50siyle ödenecek. Mevcut genç oyuncuların satılamaması durumunda, Özkana ödeme yapılmayacak. Bugüne kadar haczedilen tüm mallar, Bucaspor Kulübüne iade edilecek. Salih Uçanın Fenerbahçeye satışından elde edilen gelirin yüzde 25i, Bucaspor Kulübü tarafından Bucaspor Futbol Akademi harcamalarında kullanılacak.
     Özkan, taraflar arasındaki anlaşma şartlarının diğer detaylarının basın toplantısında açıklanacağını belirterek, Protokolde kazanan veya kaybeden bir taraf olmadı. Çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak uğruna iki taraf da üzerine düşen görevi yapmıştır. Bu protokol hükümleri geçerli olduğu ve uygulandığı sürece, ben kendimi helalleşmiş sayıyorum. 1984ten bu yana aktif olarak görev aldığım Bucaspor Kulübünün başarılarından her zaman gurur duyacağım görüşünü ifade etti.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli
<< Önceki Haber Bucaspor Futbol Akademisindeki anlaşmazlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER