Bucaspor Futbol Akademisindeki anlaşmazlık

Bucaspor Futbol Akademisindeki anlaşmazlık -Bucaspor ile Futbol Akademisi Kurucu Başkanı Özkan arasında protokol imzalandı -Özkan: Bucasporu gerçekten çok seviyorum ve işbirliğine hazırım


İZMİR (A.A) - Bucaspor Kulübü ile Bucaspor Futbol Akademisi Kurucu Başkanı ve Altınordu AŞ Başkanı Seyit Mehmet Özkan arasında imzalanan protokol ile Bucaspor Kulübünden Altınordu Futbol Yatırımları AŞye geçen 81 futbolcunun bonservisleri tüm profesyonellik haklarıyla Altınorduya verildi.
     Bucaspor Kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur, imza töreninde yaptığı konuşmada, uzun süredir gündemi işgal eden sorunlar nedeniyle genç futbolcuların ailelerinde gelecek kaygıları oluştuğunu belirtti.
     Hiçbir sporcu adayının benzer olumsuzluklar yaşamaması temennisinde bulunan Bektur, Bu süreçten, herkes büyük bir tecrübe edindi. Bu tecrübeler bize, daha olgun yaşamamız ve adımlar atmamız gerektiğini hatırlattı. Sürece katkı sağlayan herkese teşekkür ederim dedi.
     Özkan ise Bucaspor Yönetim Kurulu üyesi Sedat Çiftçinin sorunların çözümünde önemli bir rol üstlendiğini, krizin aşılmasında Bekturun yaklaşımının büyük rolü bulunduğunu bildirdi.
     Bucaspor Futbol Akademisinun kuruluşunda sıkıntılar yaşadıklarına dikkati çeken Özkan, şunları kaydetti:
     Çok emek verdik, sonuçta hem ülkemizde, hem de Avrupada ön plana çıkan bir akademi yarattık. Sonrasında ise kaçınılmaz bir ayrılık yaşamak gerekiyordu ve bu da oldu. Yaşananlardan çok dersler çıkardım. Son 6 ayım cehennem günleri gibi geçti. Psikolojimin çok bozuk olduğu dönemde kırdığım Adnan Dolma, İsmet Çiftçi ve ailelerinden özür diliyorum. Şükrü Kayagüney ve Adem Turgutun şahıslarından da özür diliyorum. Bu isimler benim hayatımda çok önemlidir. Duygusallık ve Eşrefpaşalılıkla hareket ederek haddimi aşan sözler söyledim. Onlar beni affetmeyeceklerdir, biliyorum. Ama bu özür benim boynumun borcudur. Bucasporu gerçekten çok seviyorum ve onların da uygun görmesi halinde işbirliğine hazırım.
     Konuşmaların ardından Bektur ile Özkan protokolü imzaladı.
     Bucaspor Futbol Akademisinde yetişen 81 gencin, tüm profesyonellik haklarıyla Altınordu Futbol Yatırımları AŞye verilmesini öngören protokole göre, Özkana, alacaklarının yanı sıra Bucaspor Futbol Akademisinde yetişen ve Bucasporda kalan 28i profesyonel, 68i amatör 96 genç futbolcunun herhangi bir kulübe 5 yıllık süreçte satılmasından elde edilecek gelirin yüzde 50si ödenecek, oyuncuların satılamaması durumunda ise Özkana ödeme yapılmayacak.
     Protokol uyarınca bugüne kadar haczedilen tüm mallar Bucaspor Kulübüne iade edilecek, Salih Uçanın Fenerbahçeye satışından elde edilen gelirin yüzde 25i, Bucaspor Kulübü tarafından, Bucaspor Futbol Akademisinin harcamalarında kullanılacak.
     Altınordu AŞye geçen 81 genç futbolcunun, ocak ayındaki ara lisans döneminde resmi işlemlerinin yapılmasının ardından kırmızı lacivertli formayı giyebileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür / Hüseyin Yeşilkavak
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Bucaspor Futbol Akademisindeki anlaşmazlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER